REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den açılım bombaları!

Zeybekci’den açılım bombaları!

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, AKP İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada milliyetçiliği anlattı. Denizli Belediye Başkanı Zeybekci yaptığı konuşmada; “Milliyetçilik bir yere Sikorskylerle gitmek değil. Dilim varmıyor ama Türkiye fiilen bölünmüştür” dedi

/ DENİZLİHABER / 14 Kasım 2009 Cumartesi, 18:29

AKP Denizli İl Başkanlığı’nın Kasım ayı İl Danışma Meclis toplantısında konuşan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, açılım ve milliyetçilik konusunda bomba açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yaşanan bazı olaylardan dolayı fiilen bölündüğünü belirten Başkan Zeybekci, “Eğer bir köyde bir kız çocuğu kırda bayırda oynarken patlamayla hayatını kaybettiğinde oraya Türkiye Cumhuriyeti savcısı 3 gün sonra 7 Sikorsky helikopteri
eşliğinde gidiyorsa bu ülke fiilen girilemez bölgelere ulaşmış, dilim varmıyor ama fiilen bölünmüştür” dedi.

Açılım sürecinde partilileri dikkatli ve sabırlı olmaları konusunda uyaran Başkan Zeybekci, “Milliyetçilik bu ülkenin gelecek nesillerinin daha iyi eğitim görmesi demek. Milliyetçilik eğitim gören çocukların dünyadaki rakipleriyle yarışması demektir. Halkçılık demek bu ülkede yaşayan insanların dertleriyle dertlenmek yok olmanın yokunu gidermek demek.
Hasta olanın hastalığını bulmak demek. Gerçek milliyetçilik bu ülkeyi parçalamadan her beldesine girilemez o bölgeye değil bütün insanlarının girip diledikleri gibi yaşayabildikleri bir Türkiye’yi yaratmak demek” dedi.

İşte Zeybekci’nin konuşması
Eğer bir köyde bir kız çocuğu kırda bayırda oynarken patlamayla hayatını kaybettiğinde oraya Türkiye Cumhuriyeti savcısı 3 gün sonra 7 Sikorsky eşliğinde gidiyorsa bu ülke fiilen girilemez bölgelere ulaşmış dilim varmıyor ama fiilen bölünmüştür. Milliyetçilik oraya asker desteği ve silahla sikorskylerle gitmek değil. Milliyetçilik her Türk vatandaşının barışla kardeşlikle huzurla gitmesi demek. Milliyetçilik bu milletin evlatlarının el ele kol kola bu ülkenin 780 bin metre karesinde aynı Türküleri söyleyerek aynı Allah’a inanarak, aynı vatanı vatan kabul ederek, aynı bayrağı bayrak kabul ederek aynı İstiklal Marşı’nda tüyleri diken diken olarak yaşayabilmektir milliyetçilik. ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ demekle olmaz anaların çocukları ölüyor. Vatanın da bazı yerlerine girilemez hale geliyor. 1940’larda o yaşanan olaylardan sonra Dersim isyanını bastırdık da ne oldu? Van’dan Denizli’ye sürdükte ne oldu? Aşağışamlı’ya geldiler de ne oldu? Bir milletvekilimiz o ailelerden biridir. Ne oldu Allah aşkına düzeldi mi? Ortadan kalktı mı? Bunun çaresi bu milletin kanında geninde var. Bu ülkenin topraklarında yaşadık. Binlerce yıldır bu ülkenin topraklarında hiçbir arıza yaşamadan yaşadık. Allah’u Ekber dağlarında birlikte doğduk Yemen türküsüne konu olan askerler bu ülkenin Mehmetleri, bu ülkenin insanları. Bu ülkenin anaları doğurdu onları. Çanakkale’de bütün askerlerin kanı karıştı. Dünyanın dört bir yanından gelenler var orda. Kanlar birbirine karıştı bu toprağa güç verdi, formül orda. Ayrılıkları depreştirmek değil, birlikteliklerle yeşillendirmek gerek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı