REKLAMI GEÇ

Emekçiyi yoksullaştırarak krizden çıkılmaz

Emekçiyi yoksullaştırarak krizden çıkılmaz

Vatan Partisi Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, emekçileri yoksullaştıran politikalarla ekonomik krizden çıkılamayacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2017 Cuma, 16:45

Kasapoğlu, “AKP Hükümeti yanlış yolda ısrar ediyor. Eğer siz ekonomik krizden çıkmak istiyorsanız nimetleri de, külfetleri de toplumsal sınıflar arasında paylaştırmanız gerekir. Yükü emekçi sınıfların sırtına yükleyerek ekonomik krizden çıkabilmeyi ummak hayaldir, çıkmaz sokaktır. Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu aşikardır. Ekonomik krizin yükünü emekçilerin ve üreticilerin sırtına yükleyerek refaha da ulaşılamaz, milli birlik de sağlanamaz, Vatan Savaşı da başarıya ulaştırılamaz. Çözüm borçlanma ekonomisini terk edip, üretim ekonomisine geçmektir. Çözüm nimetlerin ve külfetlerin adil paylaşılmasıdır. Çözüm milli birliğin sağlanarak Vatan Savaşını zafere ulaştırmaktır” dedi.

3,2 milyon memur ve 1,9 milyon memur emeklisinin toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlarını ibretle ve hayretle izlediğini söyleyen Kasapoğlu, “Hükümetin verdiği buçuklu zamlarla 5 milyonun üzerindeki kamu emekçisi bir kez daha enflasyona ezdirilmiş ve yoksulluğa itilmiştir. Öte yandan çiftçimiz tam da mahsulünü hasada başlamışken, hükümet birçok tarım, gıda ve hayvan ürünlerinde gümrük vergilerini düşürerek ucuz ithalatın yolunu açmıştır. Siz yabancı malların ülkeye girişini kolaylaştırırsanız, Türk çiftçisinin ve hayvancısının beline kazmayı vurmuş olursunuz. Tüketiciyi rahatlatmanın, piyasayı ucuzlatmanın yolu, yabancı malların pazarları egemenliği altına almasında değil, yerli üretimin artmasındadır. Bu da ithalatı kolaylaştıracak tedbirlerle değil, yerli üreticiyi teşvik etmekle olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı