REKLAMI GEÇ

Gültekin’den yeni Anayasa’ya karşı birlik çağrısı

Gültekin’den yeni Anayasa’ya karşı birlik çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, AK Parti iktidarının, ’12 Eylül Anayasası’ndan kurtulmak’ yalanı ile geçen yasama döneminde başaramadığı gerici ve bölücü Anayasa’yı, bu kez kabul ettirmeye çalıştığını iddia etti. Gültekin, “Hangi siyasi görüşten olursa olsun, milletimizi yeni Anayasa girişimine karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2016 Cumartesi, 17:00

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

Denizli’deki Halikarnas Kitapevi’nde düzenlenen söyleşiye katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, söyleşi öncesi yaptığı açıklamada “12 Eylül Anayasası’nı değiştireceklerini söyleyenler yalan söylüyor. Sistem partileri ile iktidarın 12 Eylül Anayasası ile sorunu yok. Madem o anayasayı değiştirecekler, neden yüzde 10 barajını kaldırmıyorlar? AKP’nin derdi 12 Eylül Anayasası değildir. Onların derdi başkanlık sistemini getirmek ve Atatürk cumhuriyetini tasfiye etmektir. Bol bol sarfedilen özgürlük ve demokrasi sözlerinin ardına gizleniyorlar” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gültekin, iktidarın politikalarına CHP ile HDP’nin de çanak tuttuğunu öne sürerek, “Anayasa’dan Türk milleti kavramını çıkarıp, ümmetçi bir anlayış getirmeye çalışıyorlar. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na, Türkiye tarafından konulan çekinceleri kaldırıp, üniter devleti tavsiye etmeye çalışıyorlar. Hedefleri, cumhuriyet devrimleri ve bütün uygulamalarına son vermek ve Türkiye’yi şeyhler, dervişler ülkesine dönüştürmek. Bütün bu değişiklikleri de başkanlık sistemi ile tamamlamak peşindeler. Vatan Partisi olarak, hangi siyasi görüşten olurlarsa olsunlar tüm yurttaşları, sendikaları, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini, AKP’nin bölücü ve gerici Anayasa girişimini boşa çıkartmaya karşı birleşmeye ve mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı