REKLAMI GEÇ

Çivril’de elma üreticisinin sorunlarını dinledi

Çivril’de elma üreticisinin sorunlarını dinledi

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet İyice, seçim çalışmalarına Çivril’de devam etti. Çivril’de elma üreticilerin sorunlarını dinleyen İyice, Vatan Partisi ile çiftçinin yüzünün güleceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2015 Cuma, 10:57

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Aday Adayı Mehmet İyice, Çivril’de 20 mahalleyi ziyaret etti. Başta elma üreticileri olmak üzere tarım kesiminin sorunlarını dinleyen İyice, “Yıllık elma üretim kapasitesinin 250 bin ton olduğu Çivril’de yurttaşlar elma ağaçlarını söküyor. Burada Türkiye’nin en kaliteli elmaları üretiliyor fakat çiftçi zarar ediyor. Böyle giderse elma üreticisi iflas edecek” dedi.

KAZANILAN SADECE YEVMİYEYE ZOR YETİYOR
Vatandaşlar da, “Biz burada sadece elma değil, şeftali, Iğdır kayısısı üretimi de yapıyoruz. Türkiye’nin meyve üretiminde ikinci sıradayız ama hasatını yaptığımız ürünleri tüccara çok ucuza satmak zorunda kalıyoruz. Paralarımızı çoğu zaman zamanında alamadığımız için, kazancımız da günlük yevmiyeci olarak çalışanlarımıza zor yetiyor” dediler.

VATAN PARTİSİ İLE ÇİFTÇİ GÜLECEK
Mehmet İyice, Vatan Partisi iktidarı ile çiftçinin yüzünün güleceğini belirterek, “Çiftçimiz döktüğü terin karşılığını tam olarak alacak. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı