REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu, “AKP, otoyol inadından vazgeçmeli”

Kasapoğlu, “AKP, otoyol inadından vazgeçmeli”

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, AK Parti hükümetinin karayolu taşımacılığına sitem ederek, “AK Parti hükümeti, halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu taşıma projelerini gündemine alması akıllıca olur” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2018 Pazartesi, 15:30

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu Aydın-Denizli oto yol ihalesinin ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Kasapoğlu, Aydın-Denizli karayolunun bazı onarımlarla ihtiyaca cevap vereceğini, bunun yerine
İzmir-Denizli arası Hızlı Tren hattının daha makul ve mantıklı bir girişim olacağını söyledi.

Otoyol için harcanacak parayla İzmir – Denizli arasına hızlı tren hattı döşenebileceğini belirten Kasapoğlu, “İzmir-Denizli arası oldukça düzlük bir ova ve vadiden oluşuyor. Çok fazla engebesi olmayan fazla masraf gerektirmeyecek bir coğrafi yapıya sahiptir. Diğer taraftan karayolu taşımacılığı hem oldukça pahalı hem de daha az yolcu ve yük taşınabilen bir ulaştırma şeklidir. Avrupa’da, Japonya’da, Çin’de saatte 400-500 km. hız yapabilen trenler uygulamaya girdi. Artık günümüzde Denizli’den 1 saatte İzmir’e ulaşmak mümkündür” diye konuştu.

Karayolu taşımacılığının, Türkiye’yi daha fazla dışa bağımlı bir hale getirdiğini belirten Kasapoğlu, “AKP Hükümetinin bu inadından vazgeçmesi, kıt kaynakları doğru ve verimli değerlendirmesi, halkın ihtiyaçlarına cevap veren toplu taşıma projelerini gündemine alması akıllıca olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı