REKLAMI GEÇ

Mercan: Eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağız

Mercan: Eğitimde fırsat eşitliği sağlayacağız

Vatan Partisi Denizli 5.sıra milletvekili adayı emekli öğretmen Hüseyin Mercan, partisinin eğitim programını kamuoyu ile paylaştı. Mercan, “Üniversiteye giriş sistemi, ortaöğretime dayandırılacak ve fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2015 Cuma, 14:25

Vatan Partisi Denizli Milletvekili Adayı Hüseyin Mercan, Vatan Partisi ile Türkiye’nin yüzünün güleceğini belirterek, partisinin eğitim programını kamuoyu ile paylaştı. Mercan, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanacağını ve üniversitelere giriş sisteminin ortaöğretime dayandırılacağını söyledi. Mercan, “Ülkemizin yetişmiş insan gücü en önemli kamu değerlerimizdendir. İlk ve orta öğretim güçlendirilerek, bu eğitim kurumlarında yetişen gençlerimizin, hayatın her alanında yol gösterici ve nitelikli bilgi ve becerilerle donanmaları sağlanacaktır. Giriş sistemi, orta öğretime dayandırılacak ve fırsat eşitliği gerçekleştirilecektir” dedi.

 Ortaöğretimin amacının üniversite giriş sınavını kazanma becerilerinin verilmesine indirgeyen eğitim karşıtı anlayış ve uygulamaya son verileceğini açıklayan Mercan, “Yetişmiş insan gücümüzün dağılımı, Üniversite Giriş Sınavı’nın bozucu ve yıpratıcı etkilerinden kurtarılacaktır. Giriş sınavları ve diğer araçlar, eğitim planının uygulanmasına hizmet eden yönlendirici unsurlar olarak işlev görecektir. Üniversiteye giriş sınavı adım adım kaldırılacaktır. Gençlerimizin ilgi ve yetenekleri ile seçtikleri meslekler arasında uyum sağlanacaktır” diye konuştu.

ÜNİVERSİLERDE BİLİMSEL NİTELİK VE KAMUYA HİZMET
Üniversitelerin, bilimsel araştırma ve bilim eğitimi yanında, halka sundukları hizmetlerle, milletin geleceğinin kurulmasına katkıda bulunan Cumhuriyet kurumları olarak yeniden düzenleneceğini belirten Mercan, şunları söyledi:

“ Üniversiteler, çalışmalarını, bilimden ve bilimin evrensel ölçütlerinden ödün vermeksizin, oluşturulacak millî bilim gündemleri doğrultusunda yürüteceklerdir. Özel olarak bilim gücümüzün, genel olarak insan gücümüzün yetiştirilmesi planlanacak ve üniversitelerimiz bu planların uygulanmasında temel unsur işlevi göreceklerdir. Öncelikle seçilmiş bazı alanlardan başlanarak, üniversitelerimizin dünyada bilimin öncüleri arasında yer alması sağlanacaktır. Üniversite içindeki atama ve yükseltme kuralları, bu ölçütlere göre yeniden düzenlenecektir.  Üniversitelerimizde, Kemalist Devrim’i tamamlama amacının gereği olarak, idarî, malî özerklik ve bilimsel özgürlük hayata geçirilecek ve iç işleyiş demokratik bir yapıya kavuşturulacaktır.”

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı