REKLAMI GEÇ

Özçelik: Rantlara son verilecek

Özçelik: Rantlara son verilecek

Vatan Partisi Denizli 6. sıra milletvekili adayı Füsun Özçelik, Vatan Partisi ile doğal kaynaklar ve madenlerin yeniden gözden geçirileceğini ve rantlara son verileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2015 Cumartesi, 11:21

Vatan Partisi Denizli 6.sıra Milletvekili Adayı Emekli Eğitimci Füsun Özçelik, partisinin çevre ve doğal zenginliklerin korunmasına yönelik projelerini açıkladı. Özçelik, “Millî ekonomi ve ülke savunması açısından stratejik önem taşıyan doğal kaynaklar ile bor, trona, uranyum ve toryum gibi stratejik önem taşıyan madenler kamu eliyle işletilecektir. Yabancı sermayeye verilmiş olan maden ruhsatları ve imtiyazları gözden geçirilerek, millî çıkarlara uygun olmayanlar kaldırılacaktır” dedi.

Özçelik, doğal kaynakların bulunması yanında niteliklerinin, ekonomik değerlerinin ve işletme teknolojilerinin saptanması, korunması ve zenginleştirilmesi için, araştırma seferberliği başlatılacağını da açıkladı.

“RANTLARA SON VERİLECEK”
Verimli tarım alanlarının sanayileşmesine ve betonlaşmaya izin verilmeyeceğini vurgulayan Özçelik, şunları söyledi:
“Hükümet, kapitalizmin yol açtığı hastalıklı kent yapısını planlı ve köktenci uygulamalarla değiştirecek; insanı ve doğayı gözeten, halkçı kent projelerini ve imar planlarını yürürlüğe koyacaktır. Halkı depreme, sele, toprak kaymasına ve yangına karşı korumak için gerekli kentsel dönüşümler gerçekleştirilecektir. Büyük kentlerimizi emperyalist metropollerin çöplüğü ve batakhanesi haline getirecek ‘uluslararası bütünleşme’ projelerinin uygulanmasına izin verilmeyecektir.Havadan para kazanma aracı olan kent rantları halkın kaynağına dönüştürülecektir. Hazine arazileri, kent refahının hizmetine sokulacak ve bütün bu önlemlerle insancıl, sağlıklı, trafik sorunu olmayan, rahat ve uyumlu bir kent yaşamının ve belediye hizmetinin koşulları sağlanacaktır. Köyler ve küçük yerleşim birimleri çekici hale getirilerek büyük kentlere yığılma önlenecektir. Verimli tarım topraklarında sanayi kurulmasına ve betonlaşmaya izin verilmeyecek, kentler ve sanayi merkezleri tarıma elverişsiz topraklarda kurulacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı