REKLAMI GEÇ

Dikmen: “Ülkeyi karma ekonomi kurtaracak”

Dikmen: “Ülkeyi karma ekonomi kurtaracak”

Vatan Partisi Denizli Milletvekili adayı Mali Müşavir Gökhan Dikmen, üreten Türkiye’yi yaratarak herkesi iş sahibi yapacaklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2018 Cuma, 16:38

“Kalkınmayı ve bölgeler arasındaki dengeleri sağlayan, halkı zenginleştiren planlı ve karma ekonomi modeli Türkiye için tek çözümdür” diyen Dikmen, Türkiye’nin, Atatürk zamanında, 1930’lu yıllarda karma ekonomi yoluyla dünyanın en hızlı gelişen ilk iki ekonomisinden birisi olduğunu, bugün karma ekonominin dünya ölçeğinde yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Devlet işlemlerinde ve milli pazarlarda Türk Lirası’nı özendireceklerini ifade eden Dikmen, “Yabancı ülkelerle ticarette milli para kullanacağız” dedi.

Dış borçları yapılandırıp, Türk vatandaşlarının yabancı ülke bankalarındaki mevduatlarını da mutlaka Türkiye’ye getireceklerini anlatan Vatan Partisi Milletvekili adayı Gökhan Dikmen, Merkez Bankası’nın güçlendirilerek bankacılık sisteminin de üretime yönelik sektör bankalarıyla yeniden düzenleneceğini vurguladı.

Çiftçinin kredi borçlarının üretimi teşvik amacıyla erteleneceğini ve gümrük duvarlarıyla koruyacaklarını ifade eden Dikmen, traktörün deposuna 2 TL’den mazot koyacaklarını anlattı.

Vatan Partisi’nin ülke ekonomisini komşuları ve Avrasya’nın üretici ülkeleri ile işbirliği halinde, ancak hem siyasal hem ekonomik tam bağımsızlık anlayışıyla kısa sürede düze çıkaracaklarını belirten Dikmen, “Tek seçenek Perinçek” diyerek Denizlili seçmenlerden destek istedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı