REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi Sarayköy’e çıkarma yaptı

Vatan Partisi Sarayköy’e çıkarma yaptı

Seçim çalışmalarını hızlandıran Vatan Partisi ilçe ziyaretlerine başladı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve 1. sıra milletvekili adayı Hasan Korkmazcan başta olmak üzere milletvekili adayları, il yöneticileri, Öncü Kadın ve Öncü Gençlik üyelerinden oluşan bir heyetle ilçe binasında Sarayköylü partililerle buluştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Nisan 2015 Çarşamba, 10:45

Vatan Partisi Milletvekili Adayları, Sarayköy’e çıkarma yaptı. Partililerle bir araya gelen adaylar, toplantıda Sarayköy’e bağlı Kabaağaç, Tekkeköy, Tırkaz köylerinde yapılması planlanan ve köy halkında büyük tepki yaratan jeotermal santral çevresinde Korkmazcan başkanlığındaki heyetin gözlemleri de değerlendirildi, önümüzdeki süreçte konuya ilişkin mücadele takvimi çıkarıldı. 

Toplantıda milletvekili adaylarına Vatan Partisi iktidarı ve seçim programında özellikle de ekonomi planları soruldu. Soruları cevaplandıran Genel başkan Yardımcısı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, “Türkiye’nin bugün iki ana sorunu var; biri bölünme tehlikesi, diğeri ise üretimin durdurulmasıdır. Üretmeyen, krediyle geçindirilen Türkiye politikası devam ettiği sürece üretici elindeki tarlasını satmak zorunda kalacak. Üretmeyen Türkiye esir olur. Bu sorunun çözümü Kemal Dervişlerde olamaz, civalı zarla tavla oynanmaz. Vatan Partisi kadroları ve birikimiyle bu sorunu çözecektir. Üreten ve birleşen Türkiye’yi kuracağız” dedi.

“MENDERES HAVZASI ZEHİR DEĞİL BEREKET YAYACAK”
Korkmazcan; Kabaağaç, Tekkeköy, Tırkaz köylerinde yapılması planlanan santrale ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Menderes havzası kaynaktan itibaren geri dönüşü olmayacak şekilde kirletilmeye başlamıştır. Bu proje tarih boyunca bereket havzası olarak bilinen yüzlerce antik kentin kurulmasına yeterli olmuş tabiat harikasının yok olmasına yol açacaktır. Çevre kirlenmesinin birinci kaynağı arıtılmamış atıkların Menderes nehrine boşaltılması olduğu gibi ikinci kirletici kaynak yanlış değerlendirilmesi sonucu bu bölge için büyük nimet olarak değerlendirilmesi gereken termal kaynaklar haline getiriliyor. Termal kaynaklarıyla tarım, turizm, ve sağlık hizmetleri alanında dünyanın en önemli merkezlerinden biri olma potansiyelini taşıyan Menderes Havzası yanlış planlama ve aç gözlü rant hesaplarıyla çevre ve sağlık için yıkım oluşturacak girişimlerle karşı karşıyadır. 2006 yılında termal turizm teşvik bölgesi ilan edilen ve imar planları hazırlanan bölgeye şimdi hiçbir yasal zemini olmadan jeotermal elektrik santralleri kurulmaktadır. Milyonlarca liralık yatırımla gerçekleştirilen organize sera bölgesi maalesef iptal edilmiş ve yağmalanmıştır. Menderes Irmağı’nın Aydın bölgesinde jeotermal atıklarla kirletilmesi sonucu yöresel tarım üretimi zarara uğratılmış, doğa tahrip edilmiş bunların yanı sıra kanser vakalarında da artış olmuştur. Bu deneyim göz önündeyken aynı kirletici tesislerin Yukarı Menderes bölümüne taşınması aymazlıktır. Doğa harikası olan Menderes havzamızı bütün ekolojik ve kültürel değerleriyle korumak hepimizin görevidir. Vatan Partisi olarak Denizli ve Aydın örgütlerimizin katılımıyla önümüzdeki süreçte büyük bir çevre etkinliği gerçekleştireceğiz. Çiftçilerimiz, turizmcilerimiz, bölge esnafı, çocuklarımız çaresiz ve sahipsiz bırakılmayacaktır.”

Vatan Partisi heyetinin Sarayköy gezisi esnaf ziyareti ile sona erdi.

 

Yorumlar

Mehmet ali   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 19:00

Denizli halkı sizlerle gurur duyuyor. “Vatan icin Gülümse Türkiye!”

ali idris muslu   -  Bağlantı 15 Nisan 2015, 12:58

Denizli sizi destekliyor Hasan Korkmazcan ve isminiz zaten yillar oncesinde bu sehrin kalbine kazindi. Bu secimde bunu gostermek isteyen bir cok kisi sizin bulundugunu yeri tercih edecektir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı