REKLAMI GEÇ

Vatan’ın genç adayı

Vatan’ın genç adayı

Vatan Partisi’nde 7 milletvekili adayını belirlemek için ön seçim yapıldı. 26 yaşındaki TGB Genel Başkan Yardımcısı Yadikar Özen, ön seçimi tecrübeli siyasetçi eski Denizli Milletvekili Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan’ın ardından 2. sırada tamamladı. Özen, meclise giderek gençleri temsil etmek istediğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2015 Pazar, 15:39

Vatan Partisi’nde 7 milletvekili adayını belirlemek için gerçekleştirilen ön seçimde üyeler, sabah saatlerinden itibaren il başkanlığına gelerek oy kullanmaya başladı. Ön seçimde üyeler 13 aday adayı arasından destekledikleri isimleri işaretleyerek tercihlerini yaptı.

Ön seçimde Eski milletvekili Hasan Korkmazcan, Avukat Rüstem Can, Eğitimci Fisun Özçelik, İşadamı Mehmet İyice, Endüstri Mühendisi Ufuk Abalıoğlu, Eğitimci Hüseyin Mercan, Ev Hanımı Nermin Pak, Eğitimci Ali Kabalay, Esnaf İsmail Yörük, Eğitimci İbrahim Cüneyt Doğan, Emekli İşçi Ahmet Öztekin, TGB Genel Başkan Yardımcısı Yadikar Özen ve İşadamı Ethem Türker yarıştı.

YADİKAR 2. SIRADA
Ön seçimde Vatan Partisi üyelerinin oylarıyla 7 milletvekili adayının sıralaması belirlendi. Seçimde 323 oy alan eski Denizli Milletvekili Hasan Korkmazcan, ilk sırada yer aldı. Pamukkale Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkan Yardımcısı 26 yaşındaki Yadikar Özen ise 275 oy alarak ikinci sıraya oturdu. 3. sırada 273 oyla Mehmet İyice, 4. sırada 200 oyla Ufuk Abalıoğlu, 5. sırada 176 oyla Hüseyin Mercan, 6. Sırada 154 oyla Füsun Özçelik ve 7. sırada 141 oyla Rüstem Can yer aldı.

ic-1

GENÇLERİ TEMSİL ETMEK İSTİYOR
Yadikar Özen, gençliğin 29 Ekim, 19 Mayıs ve Gezi Direnişi sırasında talepleri olduğunu belirterek, bu taleplerin sözcüsü ve takipçisi olmak istediğini söyledi. Özen, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz sloganı altında buluştular. Ama iktidar mücadelemizde hedef koymadığımız sürece sadece talep ve söylemde kalıyor. ‘Hükümet istifa’ diyorsak, yerine neyi koyacağımızı belirtmemiz lazım ve buralarda gençliğin ön plana çıkıp iktidarda yerini alması lazım. İkincisi artık gençler arasında da işsizlik arttı ama son zamanlarda üniversite mezunu işsiz sayısı oranı ciddi anlamda fazlalaştı. Hatta sadece işsizlik de değil. Mezun olan öğrenciler kendi alanında iş bulamamaya başladılar. Çok farklı alanlarda kendine göre hayat mücadelesi gütmeye başladılar. Aslında ben bu sorunların çözümlenmesinde öncü olmak istiyorum. Bu yüzden gençliği temsil eden birisinin olması gerekiyor. Atatürk’ün gençliğe hitabesinde anlattığı emanetlere sahip çıkmak istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı