REKLAMI GEÇ

Yılmaz: Operasyonun amacı IŞİD’i temizlemek değil

Yılmaz: Operasyonun amacı IŞİD’i temizlemek değil

Vatan Partisi Genel Sekreteri Osman Yılmaz, Irak’ın Musul kentine yönelik operasyonun o bölgeden IŞİD’i temizlemeye yönelik değil, ABD-İsrail koridorunu güvenceye almak amacı taşıdığını iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ekim 2016 Cuma, 15:34

Vatan Partisi İl Örgütü’nün düzenlediği “ABD Koridoruna Karşı Vatan Savunması” konulu konferans, Genel Sekreteri Osman Yılmaz’ın katılımıyla Halikarnas Kitabevi’nde verildi.

denizli-vatan-partisi-genel-sekreteri-osman-yilmaz-1

Yılmaz, devam eden operasyonunun IŞİD terör örgütünün Musul’dan temizlenmesi amacıyla yapılmadığını öne sürerek, “ABD, bu koridoru 1991’den beri adım adım inşa ettiği ikinci İsrail devletine dahil etmeyi amaçlamaktadır. Bu operasyonla kurmaya çalıştığı ABD- İsrail koridorunun doğu kanadını güvenceye almak istemektedir. Bu nedenle Türkiye’yi Musul operasyonundan uzak tutmaya çalışmaktadır” dedi.

Türkiye’ye gelen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’ın çantasında kara gücü PKK’nın güvenliğinin yer aldığını iddia eden Yılmaz, “Şengal’de, Kandil’deki PKK varlığını güvence altına almak, Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonunda PYD’nin vurulmasını engellemek, Türkiye’yi Rakka operasyonuna dahil etmek vardır” diye konuştu.

denizli-vatan-partisi-genel-sekreteri-osman-yilmaz-2

Ekonomik siyasi ve güvenlik açısında Türkiye’nin geleceğinin Batı Asya olduğunu savunan Yıldırım, “Türkiye vatan bütünlüğü için, milletin birliği için ABD ile cephe cepheye gelmiştir. Vatan savaşını başarıya ulaştırmak için Türkiye, PKK ve FETÖ’ye karşı mücadeleyi kararlılıkla devam ettirmelidir. Bölge ülkeleriyle derhal işbirliğine yönelmelidir. Türkiye toprak bütünlüğü için, 21. yüzyılda ayakta kalmak için bölge ülkeleriyle birlikte ortak bir cephede yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı