REKLAMI GEÇ

Lezzetli köfte hazırlamanın püf noktaları

Lezzetli köfte hazırlamanın püf noktaları

Mükemmel ve lezzetli bir köfte hazırlamayı kim istemez ki? Hangi tarifi denerseniz deyin istediğiniz gibi köfte yapamıyorsanız uzmanına danışmanın vakti gelmiş demektir. Köfteyi nasıl yapacağınızı, nasıl hazırlayacağınızı, köfteyi hangi işlemlerden geçireceğinizi ve sonuç olarak mükemmel bir köfteyi nasıl ortaya çıkaracağınızı Yanıkoğlu Kasap sahibi Önder Yanık’a sorduk. Yanık, et seçiminden harcının hazırlanmasına, pişirilmesinden sunumuna uymanız gereken kuralları sizin için anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 11:16

Hangimiz sevmeyiz ki köfteyi? Köfte kutlamaya değer bir olay olduğunda veya kendinizi şımartmak istediğinizde her zaman ne yesem sorusuna verilen en iyi cevaptır. Her ne kadar kalorisi bol olsa da lezzeti de bir o kadar fazla olan bu yemeği lezzetli hale getirmenin yolları da var elbet. Köfte hazırlamanın ve pişirmenin püf noktalarını Yanıkoğlu Kasap sahibi Önder Yanık anlattı.

denizli-lezzetli-koftelerin-puf-noktasi-yanikoglu-kasap-2

KIYMA SEÇİMİNE ÖZEN GÖSTERİN
“Lezzetli bir köftenin en temel noktası, kullandığınız kıymadır. Güvendiğiniz kasaptan aldığınız kıymanın yağlı olması gerekir. Eğer yağsız bir kıyma alırsanız köfteniz kuru olur ve lezzetli bir şekilde pişmez. Ya da çok yağlı alırsanız pişerken küçülür ve lezzeti kaybolur. Bu yüzden kasabınıza köftelik kıyma almak istediğinizi özellikle belirtin.

denizli-lezzetli-koftelerin-puf-noktasi-yanikoglu-kasap-1

EKMEK İÇİ DAĞILMAMASINI SAĞLAR
Her ne kadar bazı yörelerde köfte harcının içine ekmek içi konmasa da köftenin toparlanması ve pişerken dağılmaması adına 1/3 oranında ıslatılmış ekmek içi koymakta fayda var. Islatılmış ekmeğin içini tekrar sıkarak harca katmayı unutmayın.

SOĞANSIZ KÖFTE OLMAZ
Bütün yemeklerde olduğu gibi soğansız bir köfte de düşünülemez. Genellikle soğanları yemeklere katarken bıçakla kesmemiz söylense de köfte için durum tam tersi. Köfteye soğanınızı katmadan önce ya rondodan geçirin ya da rendeleyin. Soğanın suyu bu şekilde açığa çıkacak ve köfteye lezzet katacak.

BAHARAT KÖFTENİN VAZGEÇİLMEZİ
Bütün bu malzemelerden sonra geriye kalan tek şey ise baharatlar… Tuzu, karabiberi ve kimyonu da ekleyerek köftenize son dokunuşu verir ve yoğurmaya hazır hale getirirsiniz.

denizli-lezzetli-koftelerin-puf-noktasi-yanikoglu-kasap-4

KÖFTEYİ YOĞURDUKTAN SONRA BİR SÜRE DİNLENDİRİN
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra köftenizi en az 10 dakika yoğurun. Sonrasında köfteyi buzdolabında biraz dinlendirin ve elinizle köfteleri küçük parçalara ayırın. Köfteleri tavaya atmadan önce yağı iyice kızdırın. Bu şekilde köfteler yağ çekmeyecektir. Her ne kadar yağı kızdırmak için harlı bir ateşe ihtiyacınız olsa da köfteleri tavaya attıktan sonra ocağın altını orta ateşe getirin ve kızartın. Bu şekilde hem içinin hem de dışının dengeli pişmesini sağlayacaksınız.

denizli-lezzetli-koftelerin-puf-noktasi-yanikoglu-kasap-3

KIZARTIRKEN ÇATALLA ÇEVİRMEYİN
Her ne kadar çatalla çevirmek gibi bir âdetimiz olsa da bunu yapmayın. Köftelerinizin her bir yüzeyini ortalama 3-4 dakika pişirin ve maşa ile çevirin. Bu şekilde köfteniz daha sulu ve lezzetli olacaktır.”

Yorumlar

bahtiyarbaysan   -  Bağlantı 11 Haziran 2018, 19:01

Hemşehrim tarif için teşekkür ederiz.Emeklerine sağlık. Malzeme miktarlarını da lütfen yazabilirmisiniz?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı