REKLAMI GEÇ

Bayramınız kutlu olsun

Bayramınız kutlu olsun

Denizli, Ramazan ayında renkli görüntülere sahne oldu. Dayanışma arttı, huzur ortamı kentin dört bir yanını sardı. Kent bayrama da aynı duygularla girdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2018 Cuma, 09:17

Ramazan ayı Denizli’de sevgi, hoşgörü ve huzurun hakim olduğu bir ay olarak sona erdi. Bayram da aynı duygularla girildi. Her ne kadar seçim nedeniyle siyasi rekabet öne çıksa da ülkenin çeşitli kentlerinde yaşanan kötü örneklere Denizli’de rastlanmadı.

Kentin dört bir yanına yerel yönetimler tarafından kurulan iftar çadırları Denizli insanını birleştirmeyi başardı.

Yoğun siyasi tempoya verilen kısa ara kentin tek gündeminin bayram olmasını sağladı. Şehrin önde gelen isimleri de yayınladıkları bayram mesajlarında hoşgörülü dilini kullandı, güzel temennilerde bulundu. İşte o bayram mesajları…

DENİZLİ VALİSİ HASAN KARAHAN:
“Bir ibadet ayı olmasının yanında iftarı, sahuru ve teravihi ile bir yaşam kültürü olan, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde hissedildiği Ramazan ayını geride bırakmanın hüznünü yaşarken, Ramazan Bayramına ulaşacak olmanın da mutluluğunu yaşamaktayız.

Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği, “Hoş geldin Ya Şehri Ramazan” diye karşıladığımız bu manevi ayı, gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır.

Günümüzde özellikle yaşadığımız coğrafyada birlik ve beraberlik duygularının ön plana çıktığı bu zamanda bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, insanların birbirine yakınlaşması, kaynaşması, üzüntülerin yerini sevincin alması, kardeşlik ve dostluk bağlarının canlanması, birliğimizin daha da güçlenmesi için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği bir bayram geçireceğiz.

Bu ülkede huzur istemeyenlerin tüm gayretlerine rağmen, bu güzel coğrafyada, bin yıldır var olan derin kültürel bağlarımız ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizleri kardeşçe ilelebet bir arada tutacaktır.

Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için bütün vatandaşlarımızın trafik kurallarına uymalarını, daha dikkatli ve sorumlu davranmalarını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramının ülkemizde, tüm İslam Âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hâkim olmasına vesile olmasını temenni eder; tüm halkımızın Ramazan Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, rahmet, mağfiret ve bereketin yağmur olup yağdığı mübarek ramazan ayını uğurladıklarını belirterek, bir kez daha Ramazan Bayramı’na erişmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Bayramların çok özel bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Bayramlar sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan kapılardır. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygularımızın pekiştiği bu mübarek günlerde akraba, dost, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi insanlarımızı ziyaret etmeli, onların gönüllerini alıp en yakınımızdan başlayarak, muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza el uzatmalı, en önemlisi de bu vatan için kanını ve canını veren şehitlerimizin ailelerini ve gazilerimizi unutmamalıyız” dedi.

Ramazan ayının Denizli’de dolu dolu geçtiğini, her gün bir ya da iki mahallede düzenledikleri iftarlar ile bu mübarek ayın maneviyatını hemşehrileriyle aynı sofrada yaşamaktan, ekmeklerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Hoşgörünün, birlik ve beraberliğin pekiştiği ramazan ayımıza Allah’ım tekrar kavuşmayı nasip etsin inşallah. Bu vesilelerle Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla tebrik ediyor, bayramın manevi ikliminin tüm dünyayı kuşatmasını, barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum”

PAÜ REKTÖRÜ HÜSEYİN BAĞ:
“Bayramlarımız; toplumsal anlamda insanları birbirine yakınlaştıran, milli ve manevi duygular içerisinde yardımlaşma ve paylaşma gibi konularda ortak düşünce ve duygularda buluşturan mukaddes günlerdendir. Günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştıran, topluma umut ve sevgi veren, birlik ve dirliği tazeleyen özel günlerimizden olan bayramlar, bu sebeplerle; anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta yakınlarımız olmak üzere, özellikle kimsesizler, yaşlılar, fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalıdır.

Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan Ayı’nda farklı coğrafyalarda yaşayan din kardeşlerimizin yaşadığı çeşitli zorluklar, olumsuzluklar ve dayatmalar bizleri derinden etkilemiş ve bir kez daha bir ve diri olmamızın gerekliliğini tüm İslam âlemi olarak bizlere hissettirmiştir. Bizler yine de yaşanan bu olumsuzluklara rağmen, Ramazan Bayramı’na hayırlısıyla kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşamalıyız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Pamukkale Üniversitesi Ailesi olarak; Ramazan Bayramı’nın ulusumuzun dirliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını diler, sağlık huzur ve mutlulukla nice bayramlara ulaşmayı temenni ederim. Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı en derin duygularımla kutlarım”

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZÇ:
“Sağlık ve esenlik içinde idrak ettiğimiz Ramazan ayından sonra Ramazan Bayramını da birlikte kutlamanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan, milletimizin manevi değerlerinin arttığı ve dargınlıkların, kırgınlıkların giderildiği; sevgi, saygı,  hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı; topluma umut, sevgi veren, birlik ve dirliği sağlayan özel bir gündür.

Toplum olarak paylaştığımız ortak değerlerin tadını daha yoğun olarak hissettiğimiz bayram günlerinde; milletçe daha güçlü hissederiz kendimizi.

Bu duygularla Ramazan Bayramın da sevinç ve hüzünlerimizin paylaşılması, milletçe birlik ve beraberliğimizin pekişmesi ve kardeşliğimizin gelişmesine katkı sağlaması dileğiyle; çalışma arkadaşlarımın, yönetici, öğretmen, memur, hizmetli ve tüm Milli Eğitim çalışanları ve öğrencilerimizin bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, daha nice bayramlara ulaşmak temennisi ile sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
“Her konuda ve alanda olduğu gibi ramazanı da ilimizde dostça, kardeşçe ve örnek teşkil edecek bir şekilde geçirdik. Böyle güzel birortamda, Ramazan Bayramı’na gönül rahatlığı ve huzurla girmenin mutluluğu ile doyumsuz hazzını yaşıyoruz. Şehrimizdeki parçalanamaz bütünlüğün, kardeşliğin, yardımlaşmanın ve hoşgörünün, Ramazan Bayramı ile sonrasında da artarak devam edeceğine gönülden inanıyorum! Bu duygu ve düşüncelerle, sağlıkla ve ağız tadıyla yaşayacağınız, sevdiklerinizle ve gönlünüzce geçireceğiniz, şeker tadında bir bayram diliyorum. Başta şehit yakınları ve gazilerimiz ile ailelerinin olmak üzere, gönül coğrafyamızda bizimle aynı heyecanı paylaşan her kim varsa, Ramazan Bayramı’nı kutluyorum”

DENİZLİ TİCARET BORSASI BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, küskünlüklerin son bulduğu, hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin yoğun bir şekilde yaşandığı özel günlerdir. Bu özel günlerin birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesi dileğiyle ulusumuzun ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, huzurlu, sağlıklı nice bayramlara kavuşmayı diliyorum”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Bir ay boyunca Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak ve rahmetinden feyizlenmek için tuttuğumuz oruçlardan sonra, bayram günlerine kavuşmak mutluluk vericidir.

Bayramlar bizi birbirimize bağlayan, kucaklaşmayı ve hatırlamayı önceliğine alan müstesna ve mümtaz bir zamana işaret eder.

Büyükleri hürmetle hatırlamanın, küçükleri içtenlikle sevmenin, her yaş ve düzeyde karşılıklı muhabbet yolları inşa etmenin sırrına bayramla birlikte erişilmektedir.

Yardımlaşmanın, dayanışmanın, ikramın ve paylaşmanın aziz milletimizin her hanesinde daha da belirginlik kazanması elbette bu bayram günlerinde gerçekleşmektedir.

Vatanımızın her yöresinde; gülümseyen yüzler, sevinen kalpler, birleşen eller, dua eden diller eşliğinde kutlanacak bayram günlerinin daim olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın ve Türk-İslam coğrafyasının Mübarek Ramazan Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, huzur, başarı ve hoşgörüye ulaşmalarını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Ayrıca vatan ve millet uğruna aramızdan erkenden ayrılan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerken; tüm şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının da bayramlarını dualarımla birlikte tebrik ediyorum.

VATAN PARTİSİ İL BAŞKANI İBRAHİM KASAPOĞLU:
” Afganistan Müslümanları 39 yıldır bağımsızlıkları ve özgürlükleri için direniyor. Irak Müslümanları 27 yıldır Amerikan işgaline karşı savaşıyor. Suriye Müslümanları 7 yıldır ABD – İsrail’in bölücü ve yobaz terörüne karşı vatanları için can veriyor. Libya Müslümanları ABD’nin, NATO’nun, Fransa’nın dağıttığı milli devletlerini bütünleştirmeye çalışıyor. 54 yıldır vatanları işgal edilen Filistin Müslümanları kahramanca direniyor. Türkiye’nin Müslüman halkı FETÖ terörünü eziyor, PKK terörünü hendeklere gömüyor.

Artık dünyada ABD’nin efendiliği, jandarmalığı dönemi bitmiş bulunuyor. Amerikan emperyalizminin güneşi batıyor. Tüm ezilen mazlum milletlerin yanında Müslüman halklarda ayağa kalkıyor. Tek dişi kalmış canavar olan Atlantik “Uygarlığı” çöküyor. 150 yıldır yeryüzünü kana bulamış, savaşlar, işgaller, katliamlar, darbeler, suikastlar, tecavüzler yapmış olan Atlantik sistemi can çekişiyor. Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni uygarlığın kuruluşunda tüm mazlum milletler gibi Müslüman uluslar da öncü ve önemli roller üstleniyor. Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük, kalkınma, refah ve barış isteyen dünyanın mazlum milletleri ve Müslüman halklar emperyalizme karşı direnerek ve birleşerek yeni bir uygarlığın habercisi olduklarını gösteriyor.

Atatürk’ün kurduğu laik cumhuriyette yıllardır Alevi, Sünni yurttaşlarımız barış içinde kardeşçe yaşadılar ve özgürce ibadetlerini yaptılar. FETÖ gibi sapık ve yobaz tarikatlar, cemaatler İslamı da kirlettiler, sade Müslüman yurttaşların inançlarını da kirlettiler. Vatanını satan bir Türk yurttaşından Müslüman olur mu? Müslüman Mehmet Akif gibi olur. Müslüman Müftü Ahmet Hulusi gibi olur. Bugün kutladığımız Ramazan Bayramının anlamı yobaz terör örgütlerinin yaptığı gibi Müslümanların boğazını kesmek değil, vatanı için mücadele eden Müslümanların kardeşliğini savunmaktır. ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizm’ine hizmet etmek değil, ülkelerinin bağımsızlık ve özgürlüğünü savunmaktır. Afganistan’da, Irak’ta, İran’da, Suriye’de, Filistin’de, Yemen’de, Libya’da ve Türkiye’de vatanı ve özgürlüğü için savaşan Müslümanlarla birlik olmaktır. Daha dün Suriye’ye atılan Amerikan füzelerini alkışlayanlar veya sessiz kalanlar şimdi Türk ve Dünya Müslümanlarının bayramını utanmadan hangi yüzle kutlayacaklardır?

Başta ülkemizdeki Müslüman yurttaşlarımız olmak üzere Tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutlar, aydınlık ve güzel günler dileriz”

MHP BÜYÜKŞEHİR MECLİS ÜYESİ YUSUF GARİP:
” Milli ve manevi değerlerimizin güzelliğini en derinden hissettiğimiz bayramlar, kırgınlık ve küskünlüğü, kin ve nefreti bir kenara bırakarak coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna günlerdir. Fakat bu kutlu günlerin gereği olarak barış ve kardeşlik binasının tesis edilmesi gerekirken, üzüntüyle müşahede etmekteyiz ki, dünyamızın pek çok yerinde kardeş kanı akıtılmakta, milyonlarca insan zulme maruz kalmaktadır. Şüphesiz, bu istisnai günlerin sevincini, heyecanını, yardımlaşma ve dayanışma duygularını, evrensel dostluk ve barış mesajlarını çok iyi idrak etmeli, hayatımızın her anına yayabilmeli ve dünyanın neresinde bulunursak bulunalım, insanlığa umut olabilmek adına bunu ulvi bir vazife addetmeliyiz. Hassaten fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızı, hasta, yaşlı,  yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı, kendileriyle hemhal olmanın onlar için çok büyük bir saadet olduğunu unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle necip Türk milletinin, bütün İslam aleminin Ramazan Bayramını  kutluyor, bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı