REKLAMI GEÇ

RAMAZAN MEKTEBİNDE TALEBE OLABİLMEK

RAMAZAN MEKTEBİNDE TALEBE OLABİLMEK

Ramazan-ı Şerif ayında ibadetlere yoğunlaşan Müslümanlar, gerek sosyal gerekse ruhî açıdan olgunlaşır, kemale erer. Ben, olma yerine biz olma eksenli bir hayatın üyesi olduğunu hatırlar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mayıs 2019 Perşembe, 09:31

Ramazan mektebinde kazandığımız bu güzellikler sadece Ramazan’a mahsus olmamalıdır. Müslümanlar olarak kazandığımız bu güzellikleri yıl boyunca muhafaza etmeye gayret sarf etmeliyiz. Güzellikleri elde etmenin ne kadar güç olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Ancak şunu da unutmayalım ki güzellikleri elde etmek ne kadar zor ise elde edilen güzellikleri yaşatmak da en az onun kadar zordur. Bu ruhî terbiye mevsiminde elde edilenlerin heba olup gitmemesi için de Mü’minler olarak dikkatli olmalıyız.

Ramazan-ı Şerif ayı gelmeden önce duvarlarda, reklam panolarında boy boy ilanlar; “Ramazan eğlenceleri”, “Ramazan şenlikleri” vb. gibi.

Ramazan-ı Şerif ayında çeşitli sivil toplum kuruluşlarından tutun otellerden, restoranlara,  belediyelere kadar hemen herkes büyük bir hazırlık içerisinde. Ramazan eğlenceleri adı altında şenlikler, festivaller, gösteriler düzenlemek için herkes kolları sıvamış.

Kardeşlerim! Bu tür davranış ve etkinlikler, Müslümanları camiden, cemaatten Ramazan’dan koparan, ibadetten alıkoyan oyun ve eğlencelerdir. Bütün bunlar, Ramazan’ın ruhuna saplanmış birer oktur. Kur’an-ı Kerimi mıncıklamaktır. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin ruhunu incitmektir.

Manevî dünyaları için Ramazan ayını fırsat mevsimine dönüştürmesi gereken Müslümanların, o kıymetli vakitlerini bu ve vb. programlarda geçirmelerine fırsat verilmemelidir. Mutaassıp diye bilinen kurum ve kuruluşların şehrin ana yerlerinde billboardlara konser ve etkinliklerinin reklamlarını yapmaları yozlaşmanın ispatlanmış bir belgesidir.

Ramazan-ı Şerif ayında düzenlenen etkinlik alanları, kurulan çadırlar ve buralarda  sergilenen programlar, havai fişek gösterileri, halk konserleri Ramazan-ı Şerif ayını bizden, neslimizden ve de geleceğimizden çekip alıyor. Ramazan günü ibadet etmesi gerekenleri camilerin yakınlarında kurulan tiyatro ve eğlence çadırlarında toplayıp güya eğlendirmek! Müzik ile coşturmak Ramazan-ı Şerif ayının faziletinden istifade etmeye çalışan Mü’minlere eziyettir.

Bütün dualarınızın ve ibadetlerinizin makbul olması temennisi ile Ramazan-ı Şerifleriniz mübarek olsun.

Selam ve dua ile…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı