REKLAMI GEÇ

Referandum için Çardak Havaalanı’nda sandık kuruldu, oy verme işlemi başladı

Referandum için Çardak Havaalanı’nda sandık kuruldu, oy verme işlemi başladı

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, gümrük kapıları ve havaalanlarında oy kullanmaya bu sabah saat 08.00’de başladı. Çardak Havaalanı’nda da 1034 numaralı sandık bugün sabahın erken saatlerinde kuruldu, ancak henüz oy veren olmadı. Akşam saatlerinde İstanbul’dan gelecek olan uçaktan inecek bazı yolcuların oy kullanması bekleniyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 27 Mart 2017 Pazartesi, 11:49

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçim takvimine göre, havalimanında oy verme işlemi için hazırlıklar günler öncesinde tamamlandı. Yurt dışında yaşayan seçmenler Denizli Çardak Havaalanı’nda da sandık kuruldu. Kurulan 1034 numaralı sandık için görevliler ve siyasi parti temsilcileri de yerini aldı, ancak henüz oy kullanan seçmen olmadı. Çardak’taki sandıkta ilk oyu kimin kullanacağı merakla bekleniyor.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Çardak Havaalanı’nda da sandık görevlileri, sandık başkanı ve siyasi parti temsilcilerinin çalışmaya başladığını belirterek, “Ülkemizin geleceği için son derece önemli olan referandum için havaalanımızda oy verme işlemleri başladı. Yurt dışında yaşayan gurbetçilerimiz İstanbul üzerinden Çardak’a iniş yaptığı için burada da oy kullanabiliyorlar. Gurbetçilerimiz, 16 Nisan günü saat 17.00’ye kadar havaalanında oylarını kullanabilecek” dedi.

Yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ve kimliklerini ibraz etmelerinin ardından oylarını kullanabilecek. Gümrük kapıları ve havaalanlarında oy verme işlemi, 16 Nisan saat 17.00’ye kadar sürecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı