REKLAMI GEÇ

Zeybekci: “Gönül isterdi ki Denizli olarak şenliğe biz de katılalım”

Zeybekci: “Gönül isterdi ki Denizli olarak şenliğe biz de katılalım”

Denizli’de yüzde 55’in üzerinde bir oranla “hayır” oylarının fazla çıkması, AK Parti Denizli teşkilatı’nda üzüntü yarattı. Referandum sonuçlarının büyük oranda kesinleşmesinin ardından basının karşısına geçen Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Gönül isterdi ki Denizli olarak şenliğe biz de katılalım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2017 Pazar, 19:59

Referandum sonuçlarının büyük oranda netleşmesinin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekilleri Sema Ramazanoğlu ve Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti İl Merkezi’nde basının karşısına geçti.

Denizli’de alınan sonuç nedeniyle moralsiz olduğu gözlenen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kısa bir değerlendirme yaptı.

Bakan Zeybekci, “Söylediğimiz gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde en önemli halk oylamalarından birini hemen hemen bitirdik sayılır. Türkiye geneli itibariyle baktığımızda Türk milleti, bu aziz millet, bugüne kadarki başına dert olan bütün hastalıklardan kurtulma yönünde bir irade beyan etti. Bu irade beyanı da net ve açık bir şekilde ‘evet’ şeklinde. Memleketimize, milletimize, ülkemize, ülkemizin geleceğine hayırlı olur inşallah. Her zaman söylediğimiz inşallah bundan sonra Türkiye’de bir daha bu ülkeye her türlü tuzağın kurulmamasının aracı olan, onun en önemli enstrümanı olan koalisyon hastalığı artık Türk siyasetinden Allah’ın izniyle silinmiştir. Milletimizin verasetiyle, dirayetiyle silinmiştir” dedi.

Denizli’de aldıkları sonucun yaklaşık olarak yüzde 45’ler seviyesinde olduğunu belirten Bakan Zeybekci, “Yurt dışından gelen oylarla beraber bu bizim 45-45.5 fark etmiyor ama, hayır çıktı. Gönlümüz isterdi ki Türkiye’nin şenliğine Denizli olarak biz de katılalım. Ama ilk günden beri söylediğimiz siyasete adım attığımız andan itibaren söylediğimiz bir şey var. Milletimiz ne derse o. Milletimizin dediğinin, yani milletimizin söylediğine ne bir cümle ekleriz, ne de bir nokta koyarız. Sadece olduğu gibi alırız, başımızın üstünde yeri vardır deriz. Denizli olarak bundan belki Türkiye’nin demokrasi şenliğine, milletimizin bu muhteşem iradesine katılamamaktan dolayı sorumluluğu Denizli’nin siyaseti olanlara üzerimize alırız” dedi.

“GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARIRIZ”
Önlerindeki süreçte Denizli’yi neden ikna edemediklerini sorgulayacaklarını belirten Bakan Zeybekci, “Denizlimizi nasıl bu ‘evet’e Türkiye’ye katılmasını sağlayamadık, bunu da tek tek analiz ederiz ve gerekli dersleri çıkarırız, yolumuza devam ederiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı