REKLAMI GEÇ

HAYIR OYLARI EVET HANESİNE YAZILDI

HAYIR OYLARI EVET HANESİNE YAZILDI

Honaz’da 259 hayır oyu evet hanesine yazıldı Türkiye, mühürsüz zarf ve oy pusuluları tartışmasını yaşarken, sandık sonuçlarının tutanaklara yanlış geçirilebileceği iddialarına bir örnek Honaz’da yaşandı. Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde bulunan 9901 nolu sandıktaki 259 hayır oyu, sandık sonuç tutanağının ‘evet’ hanesine yazıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2017 Salı, 17:07

 

Ülke gündeminin ilk sırasını Anayasa Referandumu sonuçlarının meşruiyet tartışması oluşturuyor. Tartışmanın odağında YSK’nın açıklamasıyla ortaya çıkan mühürsüz zarf ve pusulalı oyların kabul edildiği gerçeği bulunuyor.  Tartışmaların bir ayağında da sonuçların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı var.

Özellikle hayırcı cephenin siyasi aktörleri YSK’nın sonuçlarının ne kadar güvenilir olup olmadığı sorularını gündeme getirirken, Denizlihaber.com’a ulaşan bir tutanak dikkat çekici. Keza Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde bulunan 9901 nolu sandıkta çıkan hayır oyları, İlçe Seçim kurulu’na verilecek sonuç tutanağında evet bölümüne yazıldı.

259 HAYIR 38 EVET ÇIKTI AMA

317 seçmenin bulunduğu 9901 nolu sandıkta 17 Nisan referandumu için 304 seçmen oy kullandı. 7 oyun geçersiz sayıldığı sandıktan 259 hayır oyu ve 38 evet oyu çıktı. Saat 17.00’den sonra açılan sandıktaki oylar, tek tek sayılıp tasnif edildikten sonra sandık başkanı tarafından hazırlanan ve tüm üyelerin imzaladığı tutanak ile birlikte Honaz İlçe Seçim Kurulu’na götürüldü.

SON ANDA FARKETTİ

Hem oy sayım tutanağı hem de sandık sonuç tutanakları üyelere dağıtıldı. CHP’li sandık görevlisi Muharrem Çaylı oyların İlçe Seçim Kurulu’na verilmesinden bir süre sonra sonuç tutanağının üzerinde hayır oylarının evete, evet oylarının ise hayır hanesine yazıldığını fark etti.

SEÇİM KURULU ANINDA DÜZELTTİ

Soluğu İlçe Seçim Kurulu’nda alan Çaylı, elindeki belgeleri kurul yetkililerine gösterip yanlışlığı aktardı. Yetkililer Çaylı’nın sözlü itirazı sonrası yanlışlığı düzelterek YSK kayıtlarına gerçek sonuçları girdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı