REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinginden notlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli mitingi tamamlandı. 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumun ana hatlarını oluşturduğu mitingde dikkat çeken detaylar da vardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Mart 2017 Cuma, 17:24

İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinginden öne çıkan detaylar:

MHP’Lİ BİRTÜRK ORADAYDI
MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, protokolde AK Parti İl Başkanı Necip Filiz ile birlikte yan yana oturdu. Birtürk, meydanı bozkurt işaretiyle selamladı. Açılış töreninde ise, kürsüye çıkarak en son tarafta kurdelayı tuttu, makasla o da kesti. Ardından, platforma çıkartılan oyuncaklardan o da vatandaşlara fırlattı.

CAMİ KAPISI AÇILDI
Miting alanının yanında bulunan Yeni Cami’nin içine giren bir grup bayan, caminin küçük olan balkonuna çıkarak bayrak salladı. Caminin kapısı, miting için gelen bayanlara açıldı. Bir grup mitingi camiden takip etti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışladı.

DELİKLİÇINAR DOLDU
Delikliçınar 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın kapıları miting için saat 11.00’de açıldı. Gölgede 25 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle sık sık fenalaşanlar oldu. Çoğu bayan ve yaşlı yaklaşık 30 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti. Mitinge gelenler meydanı tıka basa doldurdu. Coşkulu kalabalık Recep Tayyip Erdoğan’ın da moralini düzeltti.

HAVADAN, KARADAN GÜVENLİK
Sabah saatlerinden itibaren havadan ve karadan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekti. Keskin nişancılar apartmanların çatılarında yerini alırken, helikopter sürekli havada uçtu. 3 bin 700 polis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Denizli mitinginde güvenlik önlemi aldı.

CUMHURBAŞKANI GELMEDEN KONUŞTULAR
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile Vali Ahmet Altıparmak, Erdoğan protokole gelmeden konuşma yaptı. Bu sırada, Erdoğan belediye binası içinde yemeğini yiyip, otobüse geçti ve konuşma metninin hazırlanması esnasında otobüste bulundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kürsüye çıkmadan önce, Erdoğan alkışlarla protokoldeki yerine oturdu.

TRAFİK FELÇ OLDU
Denizli caddelerinin bazılarının miting için kapalı olması nedeniyle kent içi trafiğinde büyük aksaklıklar ve sıkışıklık yaşandı. Gazi Mustafa Paşa Bulvarı çevresinde iş yeri ve evi olanlar girip çıkmakta zorluklar yaşadı. Zira, polis sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle vatandaşların miting alanı çevresinde ev ve iş yerlerine giriş ve çıkışları polis kontrolünde yapıldı.

YÜKSEKTEPE ORADAYDI
AK Parti Denizli eski milletvekillerinden Mehmet Yüksektepe, miting alanındaydı. Uzun zamandır siyaset arenasında görünmeyen Yüksektepe, protokol tribününde oturduktan sonra açılışın yapıldığı platforma da çıkarak buradan Cumhurbaşkanı ve yanındakilerle birlikte halkı selamladı.

MİTİNG BİTTİ, İŞ ONLARA KALDI
Mitingin tamamlanmasının ardından daha vatandaşlar alanı terk etmeden temizlik görevlileri işbaşı yaptı. Ekipler, kısa süre içinde meydanı baştan sona temizledi. Kısa süre içinde yapılan temizlik çalışması kısa sürede bitirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı