REKLAMI GEÇ

Tin: Hükümetsiz günler sona eriyor

Tin: Hükümetsiz günler sona eriyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Honaz ilçe merkezinde vatandaşlarla biraraya gelerek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı. Şahin Tin; “Milletimiz referandumda ‘evet’ oyu vererek yeni bir tarih yazacak ve bir daha Türkiye hükümetsiz günler yaşamayacak” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2017 Çarşamba, 09:57

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Honaz ilçesinde vatandaşlarla buluştu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattığı ziyarette Milletvekili Şahin Tin’e Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Honaz İlçe Başkanı Zekeriya Akan ve teşkilat mensupları eşlik etti. Halk oylamasıyla milletin huzuruna getirilen Anayasa değişiklik paketinde yer alan maddeleri anlatan Milletvekili Şahin Tin, “Türkiye’ye büyük sancılı günler yaşatan hükümetsiz günler bir daha yaşanmayacak” dedi.

Milletvekili Şahin Tin, “Parlamenter sistemde hükümetin göreve başlaması için Meclis’ten güvenoyu alması gerekiyor. Şayet hükümet Meclis’ten güvenoyu alamaz ise hükümet kurulamıyor. Bu durum çoğu zaman yönetim boşluğuna ve siyasi krizlere yol açıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber ülkede artık yönetim boşluğu oluşmayacak.

Çünkü Cumhurbaşkanı seçildiği an hemen hükümeti kurup hemen icraatlarına başlayabilecek. Doğrudan halk tarafından seçilen yürütmenin başındaki Cumhurbaşkanı göreve seçimle gelip görevden yine seçimle gidecek. Yani hükümetleri artık millet sandıkta kuracak. Böylece siyasi ve ekonomik istikrarın kaynağı millet olacak. İşte bu nedenle 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumun büyük önemi var. Türkiye’nin, önümüzdeki süreçte bir daha hükümetsiz günler yaşamaması için hep birlikte millet olarak referandumda ‘evet’ diyeceğiz ve yönetim sistemimizde yeni bir sayfa açacağız” dedi.

BAŞBUĞ İLE AYNI ÇATI ALTINDA YÜRÜDÜK
Milletvekili Şahin Tin, konuşmasının sonunda, Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefatının yıldönümünde rahmet ve minnetle andığını söyledi. Milletvekili Şahin Tin; “Merhum Başbuğ’un özü de sözü de birdi. Vatanın birliğine kastedenlere karşı net ve sertti. Devletin bekası için ömrünü inandığı davasına adadı. Onun için en önemli varlığı memleketi ve milletiydi. Türkiye’nin karanlık günlerini aydınlığa taşımak için gece gündüz demedi çok mücadeleler verdi. Ülke meselesi söz konusu olduğunda topluma verdiği her mesajında birlikten ve beraberlikten dem vurdu. Vakti zamanında kendisiyle aynı çatı altında milli bir yürüyüş sergilediğim Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş’in ifade ettiği gibi ‘Bizim siyasetten muradımız, milletimize hizmet ve Allah’ın rızasını kazanmak’tan ibarettir. Biz bu ülkü ile bugün bu mücadelenin içerisinde yer alıyor ve güçlü geleceğin inşasında ‘evet’ bende varım diyoruz. Bu düşüncelerle Türk islam birliğinin savunucusu, büyük dava adamı Merhum başbuğ Alpaslan Türkeş’i vefatının 20’nci sene-i devriyesinde rahmetle, özlemle ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı