REKLAMI GEÇ

CHP’li Sancar sordu: “Denizli başka bir ülkeye mi bağlı?”

CHP’li Sancar sordu: “Denizli başka bir ülkeye mi bağlı?”

Milletvekili Kazım Arslan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Yüksek Seçim Kurulu’nun referandumda 2.5 milyon mühürsüz zarfı antidemokratik şekilde geçerli saydığını, ancak Denizli’de tek mühürsüz zarfın Seçim Kurulu tarafından geçersiz sayıldığını açıkladı. Sancar, “Denizli başka bir ülkeye mi bağlı? Mühürsüz zarf burada geçersiz sayılıyor, başka yerlerde neden geçerli sayılıyor?” diye sordu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2017 Çarşamba, 14:24

CHP İl Başkanı Teoman Sancar, milletvekili Kazım Arslan ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenledi. Sancar ve Arslan’ın gündeminde halk oylaması vardı.

Milletvekili Arslan, İktidarın OHAL şartlarında referanduma gitmesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirterek, “Seçime gölge düşmüştür. Yüksek Seçim Kurulu, en kısa zamanda hukuk devletine yakışır bir karar almalıdır. 2.5 milyon mühürsüz zarf geçersiz sayılmalıdır. Elimizdeki verilere göre referandumu ‘Hayır’ cephesi kazandı. Biz gerekli itirazları yaptık, yakın zaman da yetkili mercilerden açıklama yapılacaktır” dedi.

Kazım Arslan, Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık, bakanlıklar, belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, devletin maddi ve manevi tüm gücünün referandumda kullanıldığını söyleyerek, “Biz cebimizden harcama yaptık, onlar devletin olanaklarını seferber etti. Harcamaları yapan kamu kurumları, referandumda harcadıkları paraları hazineye teslim etmelidir” diye konuştu.

GÜLEN FOTOĞRAFLAR MESAJ MI?
İl Başkanı Teoman Sancar ise, referanduma haftalar kala Denizli’de her tarafın gülen fotoğraflarla donatıldığını söyleyerek, “Son hafta Denizli’yi baştanbaşa donattığınız gülen fotolarınızla kime hangi mesajı verdiğinizi merak ediyoruz. Baskılara ve devlet imkanlarına rağmen milletimizin ‘Hayır’ diyerek tek adamlığa karşı olduğunu sandıkta gösterdiğini hepimiz bilmekteyiz. Denizlimiz de ‘Hayır’ diyerek özgürlüklerine, bağımsızlığına ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmıştır. 1923 yılından bu yana tuttuğumuz demokrasi ve Cumhuriyet nöbetimize sadakatle ve heyecanla devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

DENİZLİ’DE TEK MÜHÜRSÜZ ZARF GEÇERSİZ SAYILDI
Yüksek Seçim Kurulu’nun Türkiye genelinde 2.5 milyon mühürsüz zarfı geçerli kabul etmesinin skandal olduğunu söyleyen Teoman Sancar, referandumda Denizli’de bir tane mühürsüz zarf çıktığını, bunun da Seçim Kurulu tarafından geçersiz sayıldığını söyledi.

Sancar, “Seçim Kurulu, illere göre yaptıkları farklı uygulamalarla seçim tarihinde bir ilk yaşattı. Denizli’de bir tek mühürsüz zarf çıktı, Seçim Kurulu geçersiz saydı. Şimdi soruyoruz; Denizli Türkiye’nin bir kenti değil mi? Burada yapılan uygulama neden başka yer de yapılmıyor? Seçim hukukunu kafasına göre değiştirip düzenleyen Yüksek Seçim Kurulu’nu esefle kınıyor ve mühürsüz oyların iptal edilerek adil ve demokratik bir karar almalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı