REKLAMI GEÇ

CHP’li Purçu; “Suriyeliler gibi bizim sığınacak yerimiz yok”

CHP’li Purçu; “Suriyeliler gibi bizim sığınacak yerimiz yok”

16 Nisan’da yapılacak halk oylaması öncesi Denizli’ye referandum çalışmaları için gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) roman asıllı milletvekili Özcan Purçu, “Referandumdan ‘evet’ çıkarsa bizi bölecekler. Eyaletlere, özerk bölgelere ayrılacağız. Bizim Suriyeliler gibi sığınabileceğimiz bir ülke de yok. Ya mücadele edip kazanacağız, ya da öleceğiz” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 14:39

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, referandum çalışmaları için geldiği Denizli’de Sarayköy, Karakova, Kocabaş gibi roman asıllı vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgeleri ziyaret etti, referandumda ‘hayır’ oyu istedi.

CHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Purçu, milletvekili Melike Basmacı, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ile çok sayıda partilinin de katıldığı toplantıda, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özcan Purçu’nun gündeminde 16 Nisan’da yapılacak olan halk oylaması vardı.

Purçu, “Denizli’ye hayırlı bir çalışma için geldim. Demokrasi, barış ve özgürlük güneşinin açmasını istiyorsak, 16 Nisan’da hangi siyasi düşünceden olursak olalım ‘hayır’ demeliyiz. Sayın Erdoğan’ı, Sayın Kılıçdaroğlu’nu, Sayın Bahçeli’yi sevebilirsiniz; Ancak, hiçbir sevgi vatan ve bayrak sevgisinden üstün olamaz. 17 Nisan sabahı güzel bir geleceğe hep birlikte uyanalım” dedi.

“ATALARIMIZA İHANET ETMEYİZ”
CHP’nin roman asıllı milletvekili Özcan Purçu, Cumhurbaşkanlığı danışmanının referandumda ‘evet’ oyu çıkması durumunda Çin modeline geçileceğini resmen açıkladığını hatırlattı, “Çin’de 8 özerk bölge ile 23 eyalet var. Biz bu topraklarda özerk bölgeler, eyaletler kurdurtmayız. Vatan topraklarının bekası için bölünmeye asla izin vermeyiz. Çin işi derken ülkeyi bölecekler. Bizlerin Suriyeliler gibi sığınabilecekleri bir ülke ya da bir yer yok. Ya mücadele edip kazanacağız ya da öleceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı