REKLAMI GEÇ

TMMOB’un ‘hayır’ standına kaymakamlık izin vermedi

TMMOB’un ‘hayır’ standına kaymakamlık izin vermedi

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cüneyt Zeytinci, Merkezefendi Kaymakamlığı’nın, referandumundaki görüşlerini broşür dağıtarak halka duyurmak için stant kurmalarına izin vermediğini söyledi. Zeytinci, “Stant kurma başvurumuza kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacı ile izin verilmemiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun 109 sayılı kararı ile siyasal partiler dışında propaganda çalışmasının yasaklandığı belirtilmiştir. Devletin tüm olanakları ile anayasa değişikliği lehine faaliyetler yapılırken, hayır içerikli çalışmalar baskı altına alınmakta ve engellenmektedir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 15:14

Osman Nuri BOYACI/(DHA)

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Denizli İl Koordinasyon Kurulu İl Sekreteri Cüneyt Zeytinci, kurul üyeleri Mehmet Sarıca ve Esin Aysan ile birlikte Denizli Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunun tüm vatandaşlar gibi TMMOB’un da en önemli gündem maddesi olduğunu belirten Zeytinci, “Denizli İl Koordinasyon Kurulu olarak 3-9 Nisan arasında Candoğan Parkı önünde TMMOB’un görüşlerinin toplumla paylaşılması için stant kurma talebimize Merkezefendi Kaymakamlığı tarafından olumsuz yanıt verilerek yasaklama kararı alınmıştır” dedi.

Zeytinci, Kaymakamlığın başvuruya cevap yazısında Yüksek Seçim Kurulu’nun kararının gerekçe gösterildiğini belirtti.

Referandumda hayır içerikli çalışmaların baskı altına alındığını vurgulayan Zeytinci, “Halkoylaması, yurttaşlara sunulan seçeneklerin saydam ve korkusuz bir biçimde tartışabildiği ve serbest tercihlerin ortaya çıktığı bir ortamda mümkün olabilir. Devletin tüm olanakları ile anayasa değişikliği lehine faaliyetler yapılırken, hayır içerikli çalışmalar baskı altına alınmakta ve engellenmektedir. Özgürlüklerin yasaklandığı ve fiilen kullandırılmadığı, medyanın anayasa değişikliği lehine olan görüşlerin hizmetinde seferber edildiği bir ortamda, anayasal kamuoyu oluşamaz. Bu ortamda anayasa yoluyla rejim değişikliği meşru ve demokratik olmadığı gibi toplumun bugünü ve gelecek kuşakları açısında da tehlikelidir. Referandumun içeriğinin tartışılması, kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmalarının yapılması en temel demokratik haktır. Ülkemizin geleceği için referandum sürecinin demokratik koşullar altında yürütülmesi sağlanmalıdır. 515 bini aşkın üyesi bulunan TMMOB olarak referandum çalışmalarına yönelik gelişen antidemokratik uygulamaların son bulması için tüm yetkililere çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı