REKLAMI GEÇ

Kilo vermenin sihirli yolu: Mide botoksu

Kilo vermenin sihirli yolu: Mide botoksu

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Genel, Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kaya, son dönemlerde diyete yardımcı olarak yapılan mide botoksu hakkında açıklama yaptı. Kaya, “Spora ve diyete yardımcı bu yöntem hastaların iştahlarının azalmasını, tokluk sürelerinin artmasını ve kan şekeri seviyelerinin daha düzenli seyretmesini sağlayan bir işlemdir. Kilo verme bazında yaklaşık 6 ay etkinliği olan bu işlemde yüzde 15 ila 20 kilo kaybı öngörürüz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2021 Çarşamba, 09:07

Kilo vermek için her yolu deneyenler ancak pek başarılı olmayanlar çareyi günümüzde mide botoksunda buluyor. Son dönemlerin popüler uygulaması olan bu yöntem hakkında yapan Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Genel, Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özgür Kaya, mide botoksunun endoskopik olarak yapılan bir işlem olduğunu ifade etti.

Kaya, “Endoskopla mide dokusunun içine ulaşarak midedeki özel noktalara özel iğneler vasıtasıyla botoks enjeksiyonları yapılıyor. Yaklaşık 15 dakika sürüyor. Sedasyon altında yapılır. Kan sulandırıcı kullanan hastalarda önceden hazırlık gerekir. Hasta işlem esnasında acı ya da ağrı hissetmez” dedi.

İŞLEM NE KADAR SÜRÜYOR?
Yöntemin ağrısız ve acısız bir işlem olduğunu vurgulayan Op. Dr. Özgür Kaya, “İşlem öncesi hasta uyuyor, işlem bitince kendine geliyor. Yaklaşık 15 dakika sürüyor. Endoskopik olduğu için herhangi bir kesik olmuyor. Ağrısız acısız bir işlemdir. Hasta işlem sonrası normal hayatına dönüş yapabilir. Sedasyon altında yapıldığı için hasta 2 ila 3 saat dikkat gerektiren araç kullanma gibi davranışlardan uzak durması gerekiyor. Günlük faaliyetleri yapmalarında ise bir sakınca yok” diye konuştu.

KİMLERE YAPILABİLİR?
Yöntemin vücut kitle endeksi 25’in üstünde olan her hastaya uygulanabileceğini ifade den Op. Dr. Kaya, “Gelen hastalarımızın ilk önce vücut kitle endeksine bakıyoruz. Ameliyat sınırında olmayan hastalar için tercih ettiğimiz bir yöntemdir. Normal vücut kitle endeksi 18-25 arası normaldir. 25’in üstünde olan her hastaya uygulanabilir. İdeali 25 ila 40 arasında olandır” dedi.

MİDE BOTOKSU İLE NE KADAR KİLO VERİLEBİLİR?
Hastayı kendine geldikten hemen sonra taburcu edebildiklerini vurgulayan Op. Dr. Kaya, “Mide botoksu spora ve diyete yardımcı bir yöntemdir. Hastaların iştahlarının azalmasını, tokluk sürelerinin artmasını ve kan şekeri seviyelerinin daha düzenli seyretmesini sağlayan bir işlemdir. Kilo verme bazında yaklaşık 6 ay etkinliği olan bir işlemdir. Yüzde 15 ila 20 kilo kaybı öngörürüz. Bu hastanın yaptığı spor, bazal metabolizma hızı ve diyete uyumuna bağlı olarak daha fazla da olabilir daha az da olabilir. İşlem sonrası hastaya uygun bir diyet listesi veriyoruz. İsterlerse diyetisyen muayenelerini yaptırabiliyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı