REKLAMI GEÇ

4 günlük bebeğe tümör ameliyatı

4 günlük bebeğe tümör ameliyatı

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde belinde 8 santimlik tümör bulunan 4 günlük bebek ameliyat edildi. Bebeğin anne karnında büyüyen tümörü, yapılan başarılı operasyonla alındı. Minik bebeğin kısa süre içinde sağlığına kavuşacağı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2015 Perşembe, 12:47

Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi polikliniğinde eşine az rastlanır bir ameliyat gerçekleştirildi. Belinde 8 santim uzunluğunda tümör ile dünyaya gelen 4 günlük bebek Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bayram Çırak ve Op. Dr. Yurdaer Doğu tarafından ameliyat edildi. 

4 günlük bebekte bulunan 8 cm’lik Sakrokoksigeal teratom (yenidoğanlarda en sık karşılaşılan germ hücreli tümör)operasyonla alındı.
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Bayram Çırak ve Op. Dr. Yurdaer Doğu beyin ve sinir cerrahisinin bazı ameliyatlarında multidisiplinli çalışmak gerektiğini belirterek, “Bu vakada olduğu gibi beyin ve sinir cerrahisi operasyonları ekip çalışması gerektirmektedir. Hasta profilimize göz atacak olursak bizlere genelde hastalığına başka merkezlerde çare bulamamış insanlarımız başvuruyor. Yine buna benzer gerçekleştirdiğimiz bir ameliyat olan yenidoğan hastamızın bu ameliyatı da başarıyla gerçekleşti. Bebek hastamız bize Denizli Devlet Hastanesi’nden belinde kist bulunduğuna dair bilgi ile geldi. Bizlerin yaptığı muayene ve tetkikler sonucunda hastamızda Sakrokoksigeal teratom (SKT), dediğimiz bebeklik çağının anne karnında büyüyen tümör olduğunu tespit ettik, hasta yenidoğan anestezisi, yenidoğan yoğun bakımı (ameliat öncesi ve sonrası bakım için) ve yenidoğan nöroşirürjisi kliniklerinin ortak çalışması ile başarılı bir ameliyat geçirdi” dedi.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Yenidoğan Ünitesi’nde uzman hekimlerin takibinde bulunan yenidoğan hastasının kısa sürede sağlığına kavuşacağı belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı