REKLAMI GEÇ

40 günlük bebek 14 kez ölüm tehlikesi geçirdi

40 günlük bebek 14 kez ölüm tehlikesi geçirdi

Aydın’da plasental erken ayrılma nedeniyle kanamalı olarak dünyaya gelen Dicle Bebek, yaşamının ilk haftasında tam 6 kez yoğun akciğer kanaması geçirdi, 8 kez de kalbi durdu. Dicle Bebek, Denizli Tekden Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tam 40 gün süren çabaların ardından sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2015 Salı, 10:03

Aydın’ın ortaklar ilçesinde servis şoförlüğü yapan Mehmet Resul-Mihriman Demir çiftinin bebekleri Dicle, Aydın’da dünyaya geldi. Doğum sırasında erken plasental ayrılma nedeniyle kanamalı olarak doğan Dicle Bebek, aynı gün Denizli Özel Tekden Hastanesi’ne sevk edildi.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan Dicle Bebek, ilk hafta içinde tam 6 kez yoğun akciğer kanaması ve 8 kez kalp durması geçirdi. Çok yüksek ölüm riski içeren bu durumlar her defasında yoğun çaba ile kontrol altına alındı.
Yenidoğan uzmanlarından Doç. Dr. Osman Öztekin gözetiminde tedavisi sürdürülen, 3 hafta solunum cihazına bağlı kalan Dicle bebek yaklaşık 40 günlük tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı