REKLAMI GEÇ

6 aylık Şura taştan kurtuldu

6 aylık Şura taştan kurtuldu

Böbreğinde taş tespit edilen 6 aylık Şura Bebek, Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2016 Çarşamba, 14:43

Denizlili Raziye-Servet Demirci Çifti 6 aylık bebekleri Şura’yı kusma ve kilo alamama şikayetleriyle Denizli Özel Sağlık Hastanesi’ne götürdü. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Hazal Tancer Elçi tarafından muayene edilen minik Şura’nın sol böbreğinde taş olduğu tespit edildi. Bunun Şura’yı Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş devraldı.

Minik Şura’nın böbrek taşı çekilen filmlerde görülemediği için “Taş Kırma” yöntemi tedavi seçeneği olmayınca, Doç. Dr. Zümrütbaş, altı aylık minik hastasını başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.

Operasyon ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Zümrütbaş, “Şura’nın ameliyat gayet başarılı geçti. Perkütan nefrolitotomi cerrahi yöntemiyle sırttan girerek gerçekleştirdiğimiz kapalı ameliyat sayesinde hastamızı böbreğindeki 9 milimetrelik taşı aldık. Şimdiye kadar 700’e yakın ameliyat gerçekleştirdim. Şura içlerinde en küçük olanı. Böbreğin ve idrar kanalının yetişkinlerden küçük. Bu yüzden ameliyat sırasında kullanılan malzemelerinde buna uygun koşullarda olması gerekiyordu. Hastane olarak bu konuda gerekli tüm donanıma sahip olduğumuz için ameliyatı başarıyla neticelendirdik. Hastamız birkaç güne kalmadan eskisinden daha sağlıklı bir şekilde taburcu edeceğiz” dedi.

Minik bebeğin annesi Raziye Demirci de operasyon öncesi çok korktuğunu, ancak kızının sağlığına kavuşmasına çok sevindiğini söyledi, Özel Sağlık Hastanesi uzmanlarına teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı