REKLAMI GEÇ

90’ından sonra yapay kalp kapağıyla yaşayacak

90’ından sonra yapay kalp kapağıyla yaşayacak

Kireçlenme nedeniyle aort kanalı kapağında daralma görülen 90 yaşındaki Abdurrahman Gedik, başarılı bir açık kalp ameliyatı geçirildi. Yapay kalp kapağı takılan Gedik, sağlığına kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ağustos 2015 Salı, 10:28

Honaz’da yaşayan Abdurrahman Gedik, kalple ilgili yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Özel Tekden Hastanesi’ne geldi. Kardiyoloji polikliniğinden Dr. Selim Ünal tarafından tetkikleri ve anjiyosu yapılan hastada, aort kalp kapağında ciddi bir darlık saptandı. Ani ölüm riski nedeniyle Gedik’in açık kalp ameliyatı ile kapağın değiştirilmesine karar verildi.

Açık kalp ameliyatı, kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ünal Açıkel başkanlığında, Op. Dr. Burak Tamtekin’in de görev aldığı ekip tarafından gerçekleştirildi. İki saat süren tıbbi operasyonla hastanın kireçlenmiş kalp kapağı değiştirildi. Yapay kapak takılan Gedik, sağlığına kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Ünal Açıkel, yaptığı açıklamada “Aort darlığı, sıklıkla yaşa bağlı olarak aort kapak üzerinde yıpranma ve kireç birikintilerinin yerleşmesi ile kapağın daralması ve hareketlerini kısıtlanması şeklinde gelişir. Aort kapakta yıllar içinde oluşan kireçlenmiş darlığın ilaç tedavisi ile düzeltilmesi mümkün değildir. Ancak aort kapak hastalığına ikincil olarak gelişen kalp yetersizliği, ritm bozukluğu, pıhtı oluşum riskine yönelik yardımcı ilaç tedavileri yapılmaktadır. Aort darlığının tedavisi, cerrahi olarak ve kateter yolu ile yapılmaktadır” dedi.

Yorumlar

TC   -  Bağlantı 18 Ağustos 2015, 10:36

SAğlıkda DENİZLİ miz 1 numara

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı