REKLAMI GEÇ

A’dan Z’ye Lazer epilasyon  

A’dan Z’ye Lazer epilasyon   

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ummahan Özaslan, lazer epilasyonun uzmanı tarafından yapılması, en uygun yöntem ve cihazın seçilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2014 Cumartesi, 12:42

Çamlık’ta özel bir klinik işleten Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Ummahan Özaslan, aşırı ve istenmeyen tüylerin tüm dünyada kadın ve erkek için can sıkıcı ve zaman alıcı olduğunu, bazen sosyal hayatı da olumsuz etkilediğini söyledi.

Günümüzde bu sıkıntılı durumun lazer epilasyon ile kolayca çözülebildiğini belirten Dr. Özaslan, etkisinin de ömür boyu ve kalıcı olduğunu ifade etti. Dr. Ummuhan Özaslan ile lazer epilasyon yöntemlerini konuştuk.

DENİZLİHABER: Lazer epilasyon çeşitleri nelerdir?

UMMAHAN ÖZASLAN: Lazer epilasyon her bünyede ve hatta aynı kişinin farklı bölgelerinde dahi aynı etkiyi göstermez. Bu durumda farklı dalga boylarında atışlar yapabilen cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır. En yaygın kullanılan lazer epilasyon çeşitleri; Alexandrite Lazer, Nd:Yag Lazer, Diode Lazer ve IPL

 Alexandrite Lazer
Alexandrite (755 nm) lazer ışınlarının hedefi kıllar olup, çevre dokulara zarar vermeden melanin pigmentine yoğunlaşarak epilasyonu sağlar.

Diode Lazer
Diode (810nm) dalga boyuna sahip lazer sistemleridir. Hedef melanin pigmentidir.

Nd:Yag Lazer
Nd:YAG (1064nm) lazer ışınları ise hemoglobin üzerine yoğunlaşarak kıl köklerini besleyen kılcal damarları etkileyerek epilasyonu sağlar.

IPL (Intense Pulsed Light)
IPL sanılanın aksine bir lazer çeşidi olmayıp “yoğun atımlı ışık” anlamına gelir. Etkisi var ama kalıcı değildir.

DENİZLİHABER: Lazer yöntemi nasıl belirleniyor?

UMMAHAN ÖZASLAN: Lazer epilasyonda hangi cihazın kullanılacağına ten rengi, kıl rengi ve kılların kalınlığına göre karar veririz.

DENİZLİHABER: Hangi ten renginde hangi lazer daha etkilidir?

 UMMAHAN ÖZASLAN: Genel anlamda, ten renginin açık olduğu kıl-tüy renginin ise koyu olduğu kişilerde Alexandrite Lazer ile en başarılı sonuçlar alınmaktadır. Fakat daha esmer kişilerde Nd:Yag veya Diode Lazer kullanılmaktadır.

Alexandrite lazer koyu renkte tüy ve kıllar için en ideal yöntem olmakla birlikte hemen hemen diğer tüm lazerler koyu renkte tüy ve kıllarda etkilidir. Fakat burada Alexandrite lazeri tercih etmek ya da mantık olarak düşük dalga boyuna sahip lazerleri tercih etmek tedaviyi daha acısız kılmaktadır. Daha açık renkte tüy ve kıllar (kızıl, sarı gibi) için Alexandrite yerine sırasıyla Diode ve Nd:Yag Lazer kullanilir.

Tüy ve kılların derinliği arttıkça yüksek dalga boyuna sahip cihazlar daha etkili olmaktadır. Tüy / kıl derinliği arttıkça doğru orantılı olarak sırasıyla Alexandrite (755nm), Diode (810nm), Nd:Yag (1064nm) Lazer tercih edilmelidir. Fakat ne kadar derine inilirse hissedilen acı artacaktır. Burada tüy ve kıl yapısına bakılarak tercih edilecek lazer, öncelikle Alexandrite Lazer olmalıdır.

DENİZLİHABER: Kadın ve erkeklerde lazer epilasyon hangi bölgeler için uygulanabiliyor?

UMMAHAN ÖZASLAN: Kadınlarda Lazer Epilasyon kaş arası, kaş üstü, favori, dudak üstü, çene, boyun, yüz, koltuk altı, kol, bacak, göğüs, göğüs ucu, göğüs arası, bikini bölgesi ve genital bölgede uygulanıyor.

Son dönemlerde erkeklerin de görünümlerine daha fazla önem verdiği, aşırı kıllanmanın önüne geçme çabalarının arttığı gözlemlenmektedir. Erkeklerde, sakal üstü, kaş arası, kulak, ense, boyun, omuzlar, göğüs, sırt, kol, bacak, en sık uygulama yaptırılan bölgelerdir.

DENİZLİHABER: Seans sayısı, seans süreleri ve seans aralıkları nasıl olmalıdır?

UMMAHAN ÖZASLAN: Lazer epilasyon seans süreleri, kılların yerleştiği yere ve kişinin genetik özelliklerine göre değişir. Lazer epilasyon seans süresi 15dk ila 45dk arasında değişebilir. Vücut bölgeleri için 1 – 3 ay aralıklarla 4-8 seans epilasyon yaptırılması gerekebilirken yüz epilasyonu için ayda 1 seanslık periyotlarla 6-12 seans yapılması yeterlidir. Yüz epilasyonunda seanslar vücut bölgelerine göre daha uzun sürebilir. Cilt üzerinde 0,5 cm uzunluğuna erişmiş olan kıllar daha fazla uzaması beklenmeden epilasyon zamanı için uygundur.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı