REKLAMI GEÇ

Bebek özlemi çekenlere Sağlık Hastanesi ÜYTE’den çağrı var

Bebek özlemi çekenlere Sağlık Hastanesi ÜYTE’den çağrı var

Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nden herhangi bir korunma yöntemi uygulamamasına rağmen çocuk özlemi çeken çiftlere “çaresiz değilsiniz” çağrısı geldi. Hastanenin Üremeye Yardımcı Tedavi (ÜYTE) Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Yunus Aydın, bebek sahibi olmada güçlük çeken çiftlerin mutlaka danışmanlık hizmeti alması gerektiğini, bu konuda ailelere bilimsel geçerliliği kanıtlanmış teknolojik gelişmelerle yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2016 Pazartesi, 09:43

Tüp bebek uygulamalarıyla Türkiye genelinde dikkati çeken Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nin Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi’nin sorumluluğunu Doç. Dr. Yunus Aydın üstlendi. Doç. Dr. Aydın, tüp bebek ve endoskopik cerrahi konusu başta olmak üzere, kadın hastalıkları ve doğum konusundaki deneyimiyle tanınıyor.

ÜYTE ekibi olarak bu alanda gelişmiş teknolojiyi kullandıklarının altını çizen Doç. Dr. Yunus Aydın, korunmamalarına rağmen bir yıllık ilişki sonrası bebek sahibi olmada güçlük çeken çiftlerin mutlaka danışmanlık hizmeti alması gerektiğini söyledi.

“TÜRKİYE STANDARTLARI ÜZERİNDE HİZMET”denizli-ozel-saglik-hastanesi-tup-bebek-1
Denizli Özel Sağlık Hastanesi ÜYTE Merkezi ve Embryoloji Laboratuvarı olarak Türkiye standartları üzerinde bir hizmet verdiklerini vurgulayan Doç. Dr. Aydın, “Kısırlık açısından korunmamaya rağmen bir yıllık ilişki sonrası bebek sahibi olmada güçlük çeken çiftlerin mutlaka danışmanlık alması gerekir. Bu hastalara ise ÜYTE ekibi olarak, bilimsel olarak geçerli olan tüm teknolojik gelişmeler dahilinde yardımcı olmaya hazırız” dedi.

“ENDOSKOPİK CERRAHİ İLE HASTA KONFORU ARTAR”
Endoskopik cerrahi yöntemi konusunda özel eğitim aldığını ifade eden Doç. Dr. Yunus Aydın, “Ameliyat gerektiren hemen hemen tüm jinekolojik hastalıklar ile jinekolojik kanserleri problemiyle karşı karşıya olan hastalarırı da artık endoskopik olarak Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde ameliyata alabiliyoruz. Endoskopik cerrahi sayesinde hastanede kalış süresinin azalması yanında, hasta konforu oldukça arttı” diye konuştu.

İDEAL TAKİP NE ZAMAN BAŞLAR?
Gebeliğin bir rahatsızlık değil, hayatın oldukça güzel bir aşaması olduğunu kaydeden Doç. Dr. Aydın, “Dolayısı anneyi ve gebeliği sıkıntıya sokmamak için olması gerektiği kadar inceleme ve tetkikler ile takibinin yapılması gerekir. İdeal takibin gebe kalınmadan önceki görüşmeler ile başlaması gerekir. Özellikle yüksek riskli gebelik takibinin farklılaşması gerekir. Denizli Özel Sağlık Hastanesi’nde bu grup hastaların ideal şekilde takibi yapılıyor” ifdalerini kullandı.

DOÇ. DR. YUNUS AYDIN KİMDİR?
2000 yılında Hacettepe Tıp Fakültesi (İngilizce) bölümünü bitirdi. 2001-2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Genel Cerrahi Bölümü´nde 18 aylık dönemde genel cerrahi asistanı olarak görev yaptı.

2003-2008 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı´nda yaptığım ihtisas eğitim sonrasında uzman oldu.

2008 yılında İngiltere-Londra’da ‘University College London Hospitals- Elizabeth Garrett Anderson and Obstetric Hospital Reproductive Medicine Unit’te’ konuk doktor olarak bulundu.

2011 yılından itibaren Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı´nda çalışmaya başladı. 2012 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent, 2015 yılında Doçent Doktor unvanını aldı.

2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri-Atlanta’da Nezhat Medical Center’da konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Yaptığı başarılı çalışmalar sayesinde son olarak 2015 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Bilimleri Uluslararası makale ikincilik ödülünü alan Doç. Dr. Yunus Aydın’ın ulusal ve uluslararası dergilerde birçok makalesi ve yanısıra ulusal-uluslararası toplantılarda birçok konuşması bulunmaktadır.

İLETİŞİM İÇİN:
ADRES: BAHÇELİEVLER MAHALLESİ 3007 SK NO:23 DENİZLİ
TEL: 264 44 11 – 444 63 14
www.saglikhastanesi.com.tr
info@saglikhastanesi.com.tr
facebook / Denizli Özel Sağlık Hastanesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı