REKLAMI GEÇ

BSK yeni doğanda bölge için umut oldu

BSK yeni doğanda bölge için umut oldu

Yeni doğan ünitesinde bebek kaybı oranı yüzde 1 olan ve şu ana kadar 200 prematüre bebeğin kuvöz bakımı gördüğü BSK Denizli Cerrahi Hastanesi, bölgede yeni doğan için umut oldu.

/ DENİZLİHABER / 23 Temmuz 2010 Cuma, 17:20

Son aylarda Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki başarıları ile dikkat çeken Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi, bölge hastanesi olma yolunda ilerliyor. Manisa Akhisar Özel Doğuş Hastanesi’nde sezaryenle dünyaya gelen 37 haftalık bebek, 112 Acil ambulans helikopteri ile Denizli’ye getirilerek, BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’ne sevk edildi.

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi’ndeki, tam donanımlı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan bebeğin solunum sıkıntısı çektiğini belirten, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü Uzman Doktoru Emel Yolsal Gümüş, bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, solunum desteği sağlanarak yoğun bakım tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Gümüş, “Hastanemiz açıldığından bu tarafa geçen bir buçuk yıllık süre içinde, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde yoğun bakım gerektiren 200 prematüre bebeğe kuvöz hizmeti verdik. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizde, mortalite (bebek kaybı) oranının, yüzde 1 olmasıyla büyük bir başarı gösterdik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı