REKLAMI GEÇ

“Burun tıkanıklığını hafife almayın”

“Burun tıkanıklığını hafife almayın”

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Telci burun tıkanıklığının, nefes almamızı zorlaştırdığını, bunun da, günlük hayatımızı etkileyen pek çok olumsuzluklara neden olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2010 Salı, 18:17

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Telci, burun tıkanıklığının nefes almayı zorlaştırdığı için günlük hayatımızı olumsuz şekilde etkilediğini belirtti. Op. Dr. Telci, “Burun tıkanıklığının; uyku ve koku alma bozuklukları, ağızdan nefes almaya bağlı boğaz ve akciğer enfeksiyonlarında artış, yeterli oksijen alamamaya bağlı konsantrasyon güçlüğü ve stres gibi olumsuz etkileri vardır. Burun tıkanıklığının günlük yaşamımızı etkilememesi için tedavisini yaptırarak rahat nefes almamızı sağlamayız” dedi.

Özellikle yenidoğan çocuklarda koanal atrezi denen burun arkasının kapalı olmasının önemli bir burun tıkanıklığı sebebi olduğunu ifade eden Dr. Telci, çocuklarda geniz eti problemleri, burun içine sokulan yabancı cisimlerin burun tıkanıklığı yaptığını, tedavi için bir ebeveynlerin bir uzmana başvurmaları gerektiğini önemle vurguladı.

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Doktoru Op. Dr. Murat Telci, burun tıkanıklığının en sık rastlanan şikayetlerden biri olduğunu belirterek, bunun çok çeşitli sebeplerle oluşmakla birlikte en çok görülenler fizyolojik, doğumsal, inflamatuar (enfeksiyon, alerjik), travmatik, tümöral ve diğer sebepler olmak üzere altı ana başlık halinde incelendiğini söyledi. Telci, “Erişkinlerde en sık inflamatuar sebepler burun tıkanıklığı oluşturur. Nezle, sinüzit gibi infeksiyöz hastalıklar, alerjik rinitler, kronik ilaç kullanımına bağlı vazomotor rinitlerde burun tıkanıklığı yaparlar. Nadir görünmekle birlikte burun içerisinde iyi veya kötü huylu tümörler burun tıkanıklığı yapabilir. Bir kulak burun boğaz hekimine muayene olması yapılacak muayene sonucunda sebebe yönelik tedavi yapılması gerekir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı