REKLAMI GEÇ

Erken doğan ikizler Tekden’de hayata tutundu

Erken doğan ikizler Tekden’de hayata tutundu

Kastamonu’dan gelen Akgün çiftinin aceleci ikiz bebekleri Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde hayata tutundu. 27 haftalıkken dünyaya gelen ikizler, 70 günlük zorlu süreci atlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2017 Cumartesi, 10:33

Kastamonu’da belediyede çalışan anne Saniye Akgün (30) ve baba Kemal Akgün (32), ikiz bebeklerini kucaklarına almaya hazırlanırken, gebelik sürecinde sorun yaşandı. Kastamonu’daki doktorlarının erken doğum riski tespit etmesi ve tam teşekküllü bir hastane tavsiyesinin ardından arayışa gerin Akgün Çifti, Özel Denizli Tekden Hastanesi’ne geldi.

Tekden’de takibe alınan anne Saniye Akgün, 1100 ve 1300 gram ağırlığındaki ikizlerini dünyaya getirdi. Hayata gözlerini erken açan ikiz Akgün bebeklerin zorlu hayat mücadelesi Doç. Dr Osman Öztekin yönetimindeki Tekden Hastanesi yenidoğan ekibinin gözetiminde başladı.

Bu süreçte her iki bebekte akciğer patlaması gibi hayati risk taşıyan sorunlar da yaşandı. Başarılı ve yerinde müdahalelerle bebeklerin sağlık durumları düzelme eğilimine girdi. Süreç başarılı bir şekilde devam ederken ikizlerden birinin kalbinde kan pıhtısı geliştiği ve doğum sonu kapanması gereken kalp damarının açık kaldığı belirlendi. Ortaya çıkan bu zorlu durum da yerinde tedavi ile kısa sürede atlatıldı.

70 gün süren zorlu yaşam mücadelesinin ardından ikizlerini sağlıklı şekilde kucaklarına alan anne Saniye-Kemal Akgün Çifti, 27 haftalık doğan ve bebeklerinin yaşayabilmesi için yüzlerce kilometre yol aşarak başladıkları bu yolculuğu mutlulukla sonlandırdılar.

Zorlu bir süreç geçirdiklerini ifade eden anne Saniye Akgün, bu mutlu sona vesile olan herkese teşekkürlerini iletti. Anne Akgün, “Eşimle en güzel hayalimiz çocuk sahibi olmaktı. Sorunlara rağmen doğumum sorunsuz atlatıldı ama evlatlarımı daha kucağıma bile alamadan yoğun bakıma gönderdim. İkizlerimin tedavisi başarıyla sonuçlandı ve artık onların yeni yeri annelerinin kucağı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı