REKLAMI GEÇ

Kelliğe karşı etkin çözüm saç ekim yöntemi

Kelliğe karşı etkin çözüm saç ekim yöntemi

Denizli Özel ERPA Doktoru Özgür Nalbant ile kelliği tarihe gömen saç ekim yöntemini konuştuk. Nasıl uygulanır, başarı oranı ne, Denizli bu yöntemde nerede, dikkat edilmesi gereken unsurlar, çok önemli uyarılar…. Nalbant, Denizli’ye yurdun ve Avrupa’nın dört yanından insanları akın ettiren başarının sırlarını Denizlihaber.com okurları için anlattı.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2013 Çarşamba, 11:02

Bir zamanlar Denizlililer kilometrelerce yol kat edip sorununa çare arıyordu. Şimdi Türkiye’nin ve Avrupa’nın dört bir yanından kilometreler kat eden binlerce insan çare için Denizli’yi tercih ediyor. Denizli saç ekim alanında güvenilir merkezlerden biri haline geldi.

Ense kökünden sökülen binlerce saç kökünün açık bölgelere dikilmesi ile gerçekleştirilen saç ekimi konusunda Özel ERPA Hastanesi Saç Ekim biriminin ’nin kapısını çaldık. Kelliği sonlandıran bu tıbbi yöntemin nasıl uygulandığını, başarı oranını ve kentte geldiği noktayı Dr. Özgür Nalbant ile konuştuk.

ic-1

DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR
Türkiye’de bir zamanlar yalnızca İstanbul gibi büyük kentlerde uygulanan yöntem artık bu alanda kendini yetiştirmiş doktorlar sayesinde Türkiye’nin dört bir yanında uygulanıyor. Bunlardan biri de Denizli. Ancak uzmanlar, operasyonun yalnızca hekimler tarafından yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Seç ekimi kelliğe kesin çözüm olarak görüldüğü kadar uzmanlık ve yetenek isteyen bir yöntem. Diğer sağlık görevlileri tarafından yapılamayacak kadar riskli, emin eller tarafından gerçekleştirildiğinde ise bir o kadar güvenilir bir operasyon.

NASIL YAPILIYOR?
Genel itibariyle başın üst bölgelerinde yaşanan kellik sorununun çeşitli gerekçeleri var. İrsi olduğu gibi farklı nedenler yüzünden yaşanan kellik sorunu, erkekler için ağır depresyon nedeni. Kellik ile ilgili şu ana kadar farklı yöntemler uygulanmaya çalışıldıysa da en iyi yöntem olarak karşımıza FUE yöntemi ile Saç Ekimi çıkıyor. Saç ekimi hastanın ensesinden alınan binlerce saç kökünün saatler süren bir operasyonla kelliğin yaşandığı bölgelere nakledilmesi ile gerçekleştiriliyor.

PÜF NOKTASI BECERİ
Kelliğin yaşandığı bölgeye saçın ekimi tıbbi tecrübe gerektirdiği kadar hastanın ömrünün geri kalanında taşıyacağı saçların ekim tarzı da ayrı bir beceri gerekiyor. Keza özellikle ön bölgelerde doğal görünüme dikkat edilmeksizin dikilen saçlar, güçlenip normal halini aldığında bir peruk gibi durabiliyor. Bu nedenle saç ekimini gerçekleştirecek doktorun resim becerisine sahip olması gerekiyor. Doğallığı sağlayacak girinti ve çıkıntılar ekilen bölgede yeniden hayat bulan saçların ilerleyen süreçte doğal görünmeleri için en önemli etken.

DENİZLİ RÜŞTÜNÜ İSPAT ETTİ
Denizli son yıllarda saç ekimi konusunda güvenilir merkezlerden biri haline geldi. Öyle ki İstanbul, Ankara gibi kentlerden bile Denizli’ye Hastanemize saç ektirmeye gelenler var. Bazen Kars, bazen Bursa’dan kilometrelerce yol kat edip saç ekimi için Denizli’yi tercih eden onlarca hasta kadar, Avrupa’nın farklı kentlerinde yaşayan gurbetçiler de sorunlarının çözümünü Denizli’de arıyor.

DR. NALBANT DENİZLİHABER OKURLARI İÇİN ANLATTI
Bu alanda başarılı kurumlardan biri olarak gösterilen Özel ERPA Hastanesi Saç Ekim Biriminde operasyonları Dr. Özgür Nalbant gerçekleştiriyor. Yıllardır yüzlerce hastayı bir anlamda hayalleriyle buluşturan Özgür Nalbant, saç ekimi konusunda Denizlihaber.com’un sorularını yanıtladı. Denizli’nin saç ekimi konusunda önemli merkezlerden biri olduğunun altını çizen Nalbant’a göre, kellik sorunun günümüzde büyük oranda tarihe karıştığının altını çizdi.

3 BİNİ KÖKLEYİP YENİDEN DİKİYOR
Dr. Özgür Nalbant, saç ekimi operasyonunun neredeyse sıfıra yakın risk taşıdığını ancak zahmetli ve uzun bir operasyon olduğunu belirtiyor. Bir saç ekiminin tahmini süresinin 7-8 saat olduğunu vurgulayan Nalbant, operasyonda hastanın ensesinden 3 bin civarında saç kökünü tek tek söküp, açık olan bölgelere yine tek tek dikildiğini belirtiyor.

ic-2

SAĞLIK TURİZMİNİN LOKOMOTİFLERİNDEN
Erkekler için önemli bir sorun olan kelliğin erkeğin özel hayatından sosyal yaşamına birçok konuda önüne set olabildiğini vurgulayan Dr. Nalbant, bu nedenle saç ekim yöntemi için bir hastanın güven unsuru nedeniyle bazen kilometrelerce yol kat ederek birkaç gününü çok rahatlıkla harcadığını dile getiriyor. Bu nedenle saç ekiminin ister istemez sağlık turizminde lokomotif yöntemlerden biri haline geldiğinin altını çizen Nalbant, “Artık hastaların farklı kentlerden Denizli’ye ulaşımı ve konaklaması dahil olan paketleri hastane bünyesinde kurduğumuz sağlık turizmi birimi aracılığıyla çözümlüyoruz” diye konuşuyor. Günümüzde saç ekimi yaptırmak isteyen bir hasta, yalnızca hastaneyle iletişime geçip, ulaşım ve konaklama dahil tüm organizasyon konusunda paket hizmet alabiliyor.

MERDİVEN ALTINDAN KURTARIYORUZ
Yöntemin ilk uygulandığı yıllarda, eğitimsiz, hekim kimliği bile olmayan insanların saç ekimi yaptığına dikkat çeken Dr. Nalbant, kötü örnekler nedeniyle hem sektörün s ıkıntı yaşadığını hem de talihsizce bu tarz yerleri tercih eden hastaların çok büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığına vurgu yapıyor. Ancak yöntem konusunda vatandaşın önemli bir bilince ulaşması nedeniyle kendiliğinden bu tarz merdiven altı saç ekim merkezlerinin kapanmak zorunda kaldığını ya da yetkili kurumlarca tespit edilip kapatıldığını dile getiren Dr. Nalbant, “Gelecekte yalnızca bu iş konusunda uzmanlaşmış, güvenilir, sağlık koşullarına uygun ve hasta memnuniyeti üst düzeyde olan merkezlerin kalacağını biliyoruz. Bu nedenle ERPA olarak tüm kriterlerin üstünde bir sağlık hizmeti sunmaya gayret ediyoruz” diye konuşuyor.

BİZE HER ZAMAN DANIŞABİLİRSİNİZ
Nalbant, saç ekimi konusunda isteyen herkesin Özel Erpa Hastanesi’ne bizzat gelerek merak ettikleri tüm soruları da rahatlıkla kendilerine yöneltebileceğinin altını çiziyor. Sırakapılar Mahallesi 506 Sokakta hizmet veren hastane merkezine bizzat başvuru yapılabileceği gibi telefon ve mail(www.denizlisacekimi.com) yordamıyla da ulaşan Denizlilere yardımcı olabileceklerinin altını çizen Dr. Nalbant, röportajın sonunda hastalara önemli bir uyarıda bulunuyor.

BU UYARILARA DİKKAT!
Saç ekimi yaptırmak isteyen vatandaşların hangi kuruma giderse gitsin süreçle ilgili tüm soruları bir hekime yöneltmelerini ve operasyonun da aynı hekim tarafından yapıldığına emin olmaları uyarısında bulunan Dr. Nalbant, “saç ekiminin doktor tarafından bizzat yapılıp yapılmadığı sorgulanmalı,daha önceden saç ekimi yapılmış kişilerle görüşme talep edilmeli ” diye konuşuyor.

Yorumlar

Akif dinc   -  Bağlantı 26 Mayıs 2014, 13:30

Sac ektirmeyi düşünüyorum doktor bey ama güvene bilecegim bi yer bulamadım sizinle bizzat hastanenizde detaylı konuşmak istiyorum sakıncası yoksa

ÇİĞDEM SAYIN   -  Bağlantı 27 Haziran 2013, 09:42

Allah yolunuzu her daim açık etsin hocam başarılarınızın devamını dilerim.

GÜLHAN GÜL   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 13:00

BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM HOCAM.

tuba yurtseven   -  Bağlantı 26 Haziran 2013, 11:15

Dr.Özgür beyin her alanda olduğu gibi bu alanda da başarılı olduğuna şahsım adına katılıyor, başarılarını kutluyorum..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı