REKLAMI GEÇ

Hamile annelere oruç uyarısı

Hamile annelere oruç uyarısı

Özel Deniz Tekden Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever, hamilelerin ramazan ayında oruç tutmalarının hem kendi hem de bebeklerinin sağlığı açısından riskli olabileceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2017 Pazar, 10:50

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Serkan Yurtsever, hamilelerin uzun süre aç ve susuz kalmamaları gerektiğini dile getirdi. Oruç tutmanın hamileler için risk oluşturabileceğini kaydeden Op. Dr. Serkan Yurtsever “Hamilelerin kan şekeri kolay düşer. Bizler günde üç öğün yemek yiyerek günü atlatabiliriz ama hamileler üç ana öğünün yanı sıra mutlaka ara öğünlerde almalıdırlar. Sık ve az yemek tabirini burada kullanabiliriz. Kan şekeri çabuk düştüğü için hamilelerde fenalık hissi, soğuk terleme, çarpıntı ve baygınlığa kadar gidebilen şikâyetler oluşabilir. Ayrıca hamilelerin susuz kalmaları da erken doğuma kadar giden tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu yüzden gebelerin özellikle sıcak geçen yaz günlerinde bol sıvı tüketmelerini öneriyoruz. Ramazan ayıda yaz dönemine denk geldiği için özellikle sıcak havalarda susuz kalmak gebeler için bir risk faktörü olarak ortaya çıkar” dedi.

SICAK HAVALARA KARŞI ÖNERİLER
Op. Dr. Serkan Yurtsever, sıcak havalara karşı da hamilelerin dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında bazı önerilerde bulundu. Hamilelerin sıcak havalarda bol sıvı almaları gerektiğini belirten Dr. Yurtsever, “Hazır meyve suyu yerine evde kendilerinin hazırlayacakları taze meyve suları veya ayran tüketilmelidir. Çok şekerli yiyeceklerden uzak durulmalı. Hamilelikte Omega 3 alımı çok önemlidir. Omega 3 ceviz, fındık, badem gibi yiyeceklerde bolca bulunmaktadır. Ayrıca Omega 3 bakımından en zengin gıdalardan biri olan balık haftada en az bir kere mümkünse iki kez tüketilmelidir. İyi temizlenmemiş bakımı zamanında yapılmamış klimalarda risk faktörü oluşturmaktadır. Enfeksiyondan korunmak için uygun olmayan klimalar kullanılmamalıdır” dedi.

SİGARA UYARISI
Op. Dr. Serkan Yurtsever, hamilelikle sigara içilmemesi konusunda da uyarılarda bulundu. Bebeğin annenin kanından beslendiğini ve bebeği besleyen damarların sigara içildiği takdirde büzüştüğünü söyledi. Bu durumun bebeğin beslenmesini ve gelişmesini olumsuz etkilediğini belirten Dr. Yurtsever hamilelikte sigara içiminin düşük kilolu doğum, erken doğum gibi sonuçlar doğurabileceği de vurguladı. Op. Dr. Serkan Yurtsever, “Anne adayları hamileyken sigara içmemeli, sigara içilen ortamda dahi bulunmamalılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı