REKLAMI GEÇ

Denizli’de bir ilk ER-PA’dan

Denizli’de bir ilk ER-PA’dan

ER-PA Özel Sağlık Hastanesi’nin doktorları, Denizli’de bir ilki gerçekleştirdi. Hastane doktorları, ilk defa bir bel fıtığı ameliyatını, hastayı uyutmadan yaptı. Böylece hasta Hüseyin Gökhan Kılıç’ın bilinci, ameliyat boyunca açık kaldı. Yani Kılıç, kendi ameliyatını canlı canlı izlemiş oldu.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

ER-PA Özel Sağlık Hastanesi, Denizli’de bir ilke imza attı. Beyin Cerrahı Prof. Dr. Erdal Coşkun, Anestezi Uzmanları Dr. Bahadır Savaş ve Dr. Aylin Özdemir’den oluşan ekip, bel fıtığı ameliyatı olmak üzere ilimize gelen Hüseyin Gökhan Kılıç’la birlikte verilen karar doğrultusunda, anestezi yönteminin epidural anestezi olmasına karar verdi. Yani diğer bir deyişle, Kılıç’ın bilinci, ameliyat boyunca açık kaldı. Bir buçuk saat süren ameliyatın ardından Kılıç, sağlığına kavuştu. Kendi ameliyatını izlemenin son derece ilginç bir durum olduğunu belirten Kılıç, ameliyat olacak herkesin bu yöntemi seçerek bu deneyimi yaşaması gerektiğine dikkat çekti.

Yılardır hamileliklerde sezaryen operasyonlarında ve birçok alt seviye girişiminde binlerce hastaya epidural anestezi uygulaması yapan anestezi ekibi, bu yöntemi Denizli’de ilk defa bir bel fıtığı ameliyatında başarılı bir şekilde kullanarak tıp camiasının takdirlerini topladı.

www.epiduralanestezi.com adlı internet sitesinin de kurucusu olan Dr. Bahadır Savaş, yaptığı açıklamada, bel fıtığı operasyonlarında da uygun hastalarda, gerek operasyonda gerekse de sonrasında bu yöntemin, son derece güvenilir ve konforlu olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı