REKLAMI GEÇ

Hem sohbet hem ameliyat

Hem sohbet hem ameliyat

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde Genel Cerrah Op. Dr. Mehmet Tekin, Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ve cerrahi ekip tarafından gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatı (LaparoskopikKolesistektomi) ile 80 yaşındaki hasta Kezban Altın Yıldız, uyutulmadan ve ağrı çekmeden tekrar sağlığına kavuşturuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2014 Perşembe, 11:51

Özel Denizli Tekden Hastanesi, Genel Cerrahi Polikliniğinde takip ve tedavisi edilen 80 yaşındaki Kezban Altın Yıldız, Genel Cerrah Op. Dr. Mehmet Tekin, Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ve cerrahi ekibi Fatih Kurt ve Aslı Selçuk tarafından spinalepidural kombine anestezi altında Laparoskopik Kolesistektomi (kapalı safra kesesi ameliyatı) ile kısa sürede sağlığına kavuşturuldu. Kapalı safra kesesi ameliyatı,genel anestezi altında hasta uyutulmadan gerçekleştirildi.

“Kapalı ameliyatla iyileşme daha hızlıdır”
Op. Dr. Mehmet Tekin, hastanın kısa sürede iyileşme gösterdiğini kaydederek, “Bilindiği gibi safra kesesi taş hastalıklarında tüm dünyada genel anestezi altında LaparoskopikKolesistektomi yapılmaktadır. Hastanın geliştirilmiş pankreadit ve buna bağlı akciğer sorunları olması nedeniyle hastaya genel anestezi uygulamadık. Anestezi Uzmanımız Dr. Cihan Karakaş’ın sayesinde hastayı uyutmadan, hastayla konuşa konuşa LaparoskopikKolesistektomi ameliyatı gerçekleştirdik.Kapalı ameliyatla iyileşme daha hızlıdır, ameliyat izi kalmaz, ameliyat sonrası ağrı daha azdır. Hasta 3-7 gün içinde normal yaşamına dönebilir”dedi.

“Hastalar konforlu anesteziden faydalanmalı”
Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ise “Akciğer sorunu olan, Koah ve nefes darlığı şikâyeti olan hastalar anestezi sonrası uyanma sorunu yaşamaktadır. Fakat bizim yaptığımız spinalepidural (Kombine anestezi) sayesinde hasta hem uyanma hem akciğer problemi yaşamıyor hem deameliyat sonrası ağrı çekmiyor. Hastalar bu sayede konforlu anesteziden faydalanmış oluyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı