REKLAMI GEÇ

Denizli Özel Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz’den ciddi uyarı: Obez bir toplum haline geliyoruz

Denizli Özel Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz’den ciddi uyarı: Obez bir toplum haline geliyoruz

Denizli Özel Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz obezitenin ülkemizde görülme sıklığının arttığına dikkat çekti. Dr. Ekiz, obezitenin birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2024 Pazartesi, 11:46

Son dönemlerde dünyanın en önemli sorunlarından biri olan obizitenin ülkemizde de görülme sıklığının arttığını dile getiren Denizli Özel Egekent Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Ekiz, obezitenin sağlığı tehdit ettiğini ve diğer hastalıklara davetiye çıkardığını anlattı.

Dr. Ekiz, “Avrupa ülkeleri arasında obezite görülme sıklığı, yüksek olan ülkeler arasında yer almaktayız. Obezite kalp hastalıkları, hipertansiyon, metabolizma bozuklukları, inme, uyku apnesi, diyabet gibi insan sağlığını tehdit eden birçok hastalığa davetiye çıkarmakta Bunun nedenleri arasında, daha fazla işlenmiş gıdalara yönelik beslenme tercihlerindeki eğilimler, daha fazla hareketsiz davranış gibi bir çok neden sayabiliriz” dedi.

Vücut ağırlığının boy uzunluğunun karesine bölünmesiyle hesaplandığını dile getiren Dr. Ekiz, “18,5-24 arası normal değer, 25-30 arası aşırı kilolu, 30’un üstü ise obez olarak kabul ediliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı