REKLAMI GEÇ

Meme estetiğiyle hayalini kurduğunuz vücuda kavuşun

Meme estetiğiyle hayalini kurduğunuz vücuda kavuşun

Özel Egekent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Çelebi, kadınların meme estetiği ile hayalini kurduğu vücuda kavuşmalarının mümkün olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2023 Cumartesi, 10:01

Estetik işlemler arasında en çok tercih edilenlerden biri olan meme estetiği hakkında konuşan Özel Egekent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tuğrul Çelebi, merak edilen konuları açıkladı.

Kadınların meme estetiği yaptırarak hayalini kurdukları vücuda kavuşabilmelerinin mümkün olduğuna işaret eden Op. Dr. Tuğrul Çelebi, “Meme estetiği hem daha güzel görünmek hem de doğum, emzirme gibi dönemlerden sonra oluşan deformiteler ya da doğuştan gelen yapısal bozuklukların giderilmesi için uygulanan bir işlemdir. Kadınlar arasında güzellik konusunda en çok tercih edilen estetiklerden biri olan meme estetiği, kadınların kendilerini daha özgüvenli hissetmelerini sağlamaktadır” dedi.

BEL VE SIRT AĞRILARI MEME KÜÇÜLTME AMELİYATINDA BÜYÜK ETKEN
Meme estetiği operasyonlarının iki şekilde yapıldığını söyleyen Op. Dr. Tuğrul Çelebi, bu operasyonların meme küçültme-dikleştirme ve meme büyütme operasyonları olduğunu söyledi.

Meme hacminin büyük olmasının bel ve sırtta ağrılara sebep olabildiğinin altını çizen Tuğrul Çelebi, “Meme küçültme ameliyatı ile bu sorunlar giderilebilmektedir. Meme dikleştirme ameliyatı ise daha çok estetik amaçlı tercih ediliyor. Teknik olarak meme küçültme ve dikleştirme ameliyatları aynı ameliyatlardır. Meme küçültme ve dikleştirme operasyonlarını büyüklük ve sarkıklık derecesine bağlı olarak ‘ters t’ tekniği ile meme başından aşağı doğru inen ve altta çapa şeklinde yapılan kesiklerle ya da meme başından aşağıya doğru inen vertikal teknik denilen tek bir çizgi şeklinde yapıyoruz. Bu operasyonlar, izli operasyonlardır. En iyi ihtimalle belli belirsiz ince bir çizgi şeklinde iz kalmaktadır” diye konuştu.

ÇOKLU DOĞUM VE UZUN EMZİRME SONRASI MEMEDEKİ SARKMA VE DERİ FAZLALIKLARI DERT DEĞİL
Çoklu doğum nedeniyle fazla kilo alıp verme veya uzun emzirme sonrası memedeki sarkma ve deri fazlalıklarının önemli bir sorun olmadığına dikkat çeken Op. Dr. Tuğrul Çelebi, “Meme boyutunun küçük olması nedeniyle gelen şikayetlerde meme protezi kullanılıyor. Çoklu doğum, uzun süre emzirme, fazla kilo alıp vermeler gibi nedenlerle memede sarkma ve deri fazlalığı olabiliyor. Böyle durumlarda meme büyütmenin yanında meme büyütme ve meme dikleştirme ameliyatlarını aynı anda yapıyoruz” şeklinde konuştu.

İŞLEMDEN 1 GÜN SONRA HASTA TABURCU EDİLİYOR
Operasyonlar sonrası sürecin merak edilen konulardan biri olduğunu vurgulayan Op. Dr. Tuğrul Çelebi, operasyon sonrasındaki süreyle ilgili olarak şu bilgileri paylaştı:

“Hastalarımız operasyondan sonra ortalama 1 gece hastanede kalıyor. 1 hafta da istirahatlerini istiyoruz. İstirahat süresinden sonra kontrollü bir şekilde sosyal hayata dönüş yapabilirler. 1 ay sonra da spora başlamaları mümkün. Hastalarımız operasyon sonrası antibiyotik ve ağrı kesici kullanırlar. Oluşan ağrılar, ağrı kesiciler ile geçebilecek şiddette olur.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı