REKLAMI GEÇ

Oruç tutmadan önce doktorunuza danışın

Oruç tutmadan önce doktorunuza danışın

Denizli Özel Egekent Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, sağlıklı bireyler için Ramazan’da oruç tutmanın kalbe olan faydalarını anlattı. Öztürk, kalp hastalarının ise oruç için mutlaka doktorunun tavsiyelere uymaları gerektiğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Mart 2024 Perşembe, 10:56

Kalp hastalığının derecesine göre kontrol altındaki kalp hastalarının oruç tutabildiklerini, ancak kalp hastası olan kişinin mutlaka bu konuda kendisini takip eden doktoruna danışması doktorunun görüşünün alınması gerektiğini belirten Dr. Mehmet Öztürk “Kurallarına uygun oruç tutan kalp hastalarında, oruç tutmayan kalp hastalarına kıyasla Ramazan ayı süresince hastalığın farklı seyretmediği, anlamlı kötüleşme olmadığı bilinmektedir. Burada önemli olan kalp damar sağlığını göz önünde bulundurarak oruç tutmaktır, yani kullanılan ilaçların aksatılmadan devam edilmesi ve iftar- sahur döneminde doğru beslenilmesidir, hangi hastanın oruç tutabileceği mutlaka doktor karar vermelidir” ifadelerine yer verdi.

Dr. Mehmet Öztürk, sıcak günlerde oruç tutmanın pek çok hastada sorun yaratabileceğini belirterek, “Aşırı sıvı ve elektrolit kaybı, kan basıncında aşırı düşmelere, senkop gelişmesine yol açmakta, bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin hale gelebilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı