REKLAMI GEÇ

‘Hastalıktan Korunma Yöntemleri’ anlatıldı

‘Hastalıktan Korunma Yöntemleri’ anlatıldı

Tekden Hastanesi, Enerya ile yapmış olduğu iş birliği ile birçok hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Kasım 2017 Pazartesi, 14:51

Tekden Hastanesi, Enerya ile yapmış olduğu iş birliği ile birçok hastalıktan korunma yöntemlerini anlattı.
5 yıldır “Çare Erken Tanıda” isimli sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek özellikle kanser ve erken teşhisin önemini vurgulayan Tekden Hastanesi, Enerya ile yaptığı işbirliği çerçevesinde, gündemdeki hastalıklar başta olmak üzere daha birçok hastalığı ve korunma yöntemlerini açıkladı.

Tekden Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ferhat Kalkan’ın konuşmacı olarak katıldığı sağlık seminerinde kış hastalıklarından korunma yöntemleri konuşuldu.

Kalkan, kış aylarında özellikle yaşlılar ve çocuklarda görülen sağlık sorunlarında belirgin bir artış gözlendiğini söyleyerek, “Alınabilecek son derece basit önlemlerle, sağlık problemlerinin önüne geçmek mümkün. Hastalıklarla en iyi mücadele şekli, daha hasta olmadan gerekli tedbirleri almak. Virüsler temas edilen yüzeylerde yaklaşık 8 saat kadar canlı kalabiliyor. El hijyeni başta olmak üzere tüm kişisel temizliğe dikkat edilmesi gerekiyor. Buna göre hasta kişilerin kullandığı eşyaların kullanılmaması, hasta olan kişilerle aynı ortamın uzun süre paylaşılmaması büyük önem taşıyor. Ayrıca düzenli beslenme ve uyku da, vücut direncinin korunmasında en önemli faktörlerdendir. Bunlar uygulandığında takviye ilaç kullanımına dahi gerek kalmayacaktır. Riskli kişiler ise koruyuculuk açısından grip aşısını olabilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı