REKLAMI GEÇ

Hayata tutundukları yerde buluştular

Hayata tutundukları yerde buluştular

Özel Denizli Tekden Hastanesi, prematüre doğan bebekler için özel bir etkinlik gerçekleştirdi. Denizli ve çevre illerden 730 gr – 1400 gr arasında dünyaya gelerek Tekden Hastanesi’nde takibi ve tedavisi yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edilen 30 bebek ve aileleri bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2015 Salı, 11:20

Etkinliğe Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, Çocuk Hastalıkları Uzmanları Dr.Murat İnan, Dr.Ayşe Yiğit Keskin, Dr.Aydan Cevriye Çankal ve aynı zamanda eğitim direktörü de olan Doç.Dr.Osman Öztekin, yenidoğan ünitesi hemşireleri ve sağlık personeli ile prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, tek amaçlarının hizmet olduğunu belirtti. Polat, prematüre bebeklerin bakımı için yoğun bakım üniteleri, yenidoğan yoğun bakımı konusunda eğitimli personel ve yenidoğan uzmanına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Tekden Hastanesi yenidoğan yoğun bakım ünitesinin 30 küvöz ve gerekli donanım ile Denizli ve çevresinde her türlü yenidoğan hastaya hizmet verebilecek durumda olduğunu söyledi. Özellikle riskli gebeliklerin takibi için doğru adres olma çabasında olduklarını vurgulayan Polat, herkes için sağlık, sağlık için her şey ifadesinin karşılığını en iyi bulduğu hizmetlerden birinin ilave ücret alınmaması ile birlikte yenidoğan yoğun bakım ünitesinde karşılığını bulduğunu söyledi.

Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü ve Yenidoğan Uzmanı Doç.Dr.Osman Öztekin, özellikle çok düşük doğum ağırlığında olan bebeklerin yenidoğan ünitesi olan merkezlerde doğması gerektiğine vurgu yaparak bu konuda anne adaylarının duyarlı olması gerektiğini söyledi. Öztekin, Tekden yenidoğan ünitesinde oksijensiz kalan bebeklerin tedavi edilebildiği yeni bir cihazın hizmete girdiğini de ifade etti.

ic-1

Kutlama programına katılan aileler de prematüre doğan bebeklerinin bu ünite sayesinde sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerinden duydukları sevinci dile getirerek, Tekden Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hekimlerine ve personeline teşekkür etti.

Etkinlikte ailelerden bazıları bebeklere özel hazırlanan videoyu izlerken gözyaşlarına hâkim olamadı. Etkinlik sonunda prematüre çocuklara hediyeleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı