REKLAMI GEÇ

İdol KBB Cerrahi Tıp Merkezi’nde balon tuboplasti ile kabustan uyanın

İdol KBB Cerrahi Tıp Merkezi’nde balon tuboplasti ile kabustan uyanın

Östaki borusu fonksiyon bozukluğu, halk arasındaki ifadeyle, kulaklarda sürekli devam eden ve hayatı çekilmez kılan basınç hissi. Verdiği rahatsızlığın yanında, sesleri boğuk olarak algılamak da bu rahatsızlığın en belirgin özelliği. Yaşam kalitesini ciddi anlamda bozan bu rahatsızlık, İdol KBB Cerrahi Tıp Merkezi uzmanları tarafından 20 dakikalık bir operasyonla ortadan kaldırılıyor. Denizli’de ilk kez İdol KBB’de uygulanmaya başlanan operasyonda kesi yapılmıyor, kanama meydana gelmiyor ve ameliyat izi oluşmuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 08:30

Balon tuboplasti, kulak basıncı için yeni tedavi yöntemi olarak son yıllarda sıklıkla uygulanıyor. Türkiye’nin bazı bölgelerinde gelişmiş sağlık kuruluşlarında gerçekleştirilen bu operasyon, Denizli’de ilk kez İdol KBB Cerrahi Tıp Merkezi tarafından uygulandı.

İdol Kulak Burun Cerrahi Tıp Merkezi uzmanları Op. Dr. Sermet Akkuş, Op. Dr. Ahmet Saraçel, Op. Dr. Gökhan Aydemir ve Op. Dr. Alper Daldal’dan oluşan ekip, balon tuboplasti rahatsızlığı yaşayan hastalara ortaya koydukları başarı ile umut oldu.

Rahatsızlık ve gerçekleştirdikleri operasyonu ilişkin bilgi veren Op. Dr. Sermet Akkuş, hemen hemen tüm insanların uçakta iniş veya kalkışlarda, dağ yürüyüşlerinde kulaklarında basınç hissi tecrübesini yaşadıklarını belirtti.

Zaman zaman ağrı da ortaya çıkaran bu hissin kısa sürede ortadan kaybolduğunu ifade eden Op. Dr. Sermet Akkuş, “Ancak yetişkinlerin yaklaşık yüzde birinde, kulaklarda devamlı basınç hissi veya sesleri ‘boğuk’ duyma şeklinde kalıcı belirtileri olan östaki borusu fonksiyon bozukluğu vardır. Yeni gelişen balon tuboplasti tedavi yöntemi ile hastalar, 20 dakikalık bir cerrahi operasyonun ardından, aynı gün taburcu olarak iyileşme sürecine geçer. İdol Kulak Burun Boğaz (KBB) Cerrahi Tıp Merkezi de Denizli’de ilk defa bu yeni geliştirilen tedavi yöntemini uygulayarak, hastalarının yardımına koşuyor” dedi.

Operasyon sırasında ameliyat kesisi yapılmadığını, bu nedenle de ameliyat izi ve kanama oluşmadığını dile getiren Op. Dr. Sermet Akkuş, müdahalenin genel anestezi altında yapıldığını kaydetti.

Gerçekleştirdikleri balon tuboplasti operasyonuyla ilgili bilgiler de veren Op. Dr. Sermet Akkuş, “Daha önce beş defa kulak tüpü takılan hasta, tüpler düştükten sonra tıkanıklığın devam etmesi nedeniyle İdol KBB’de cerahi operasyona alındı. Hastaya balon tuboplasti işlemi uygulandı. 20 dakika süren operasyonda iyileşme süreci olarak bir-bir buçuk ay öngörüldü, hastamız aynı gün içinde taburcu edildi” dedi.

ÖSTAKİ BORUSU FONKSİYON BOZUKLUĞU NEDİR?
Östaki Borusu fonksiyon bozukluğuna ilişkin detaylı bilgiler veren Dr. Akkuş, “Östaki borusu, geniz boşluğuna açılan kıkırdaktan yapılmış uzun bir parçadan oluşur. Kulak zarına yakın olan parçası kısa ve kemikli yapıdadır. Her yutkunduğumuzda, bu yapı kısa süreyle açılır ve hemen yeniden kapanır. Bu orta ve dış kulak arasındaki basıncı dengeleme görevini görür. Açılıp kapanma hareketi meydana geldiğinde genellikle bir ‘klik’ sesi duyulur. Östaki borusu gereken şekilde açılamadığı takdirde, basınç dengelenemez ve kulakta basınç veya sesleri ‘boğuk’ duyma gibi rahatsızlık verici hislere yol açabilir” diye konuştu.

NASIL UYGULANIR?
Balon tuboplasti operasyonunu da anlatan Dr. Akkuş, “Kısa etkili anestezi altında, balon hastanın östaki tüpünü genişletmek için kullanılır. Bunu yapmak için, burun yoluyla ve östaki tüpünün kıkırdak parçasına bir balon kateter eklenir. Balon daha sonra, iki dakikalık bir süre içinde 10 bar basınç oluşturmak için şişirilir. Bu da tüpteki daralmanın genişlemesi ile sonuçlanır. Bu operasyondaki başarı oranı %85 olarak belirlenmiştir” dedi.

İLETİŞİM İÇİN:
Adres: Sırakapılar mah.506 Sokak No:15
Tel: 263 43 43
www.idolkbb.com

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı