REKLAMI GEÇ

Kırgızistan’dan geldi, Denizli’de ilk kez gördü

Kırgızistan’dan geldi, Denizli’de ilk kez gördü

Gerçekleştirdiği tedavi ve elde ettiği başarı oranlarıyla ünü Denizli ve Türkiye sınırlarını aşan Özel Gözakademi Hastanesi, çok önemli bir operasyona daha imza attı. Gözakademi’nin başarılarını duyan ve 5500 kilometre uzaklıktan, Kırgızistan’dan Denizli’ye gelen Ulan Tayianov, kornea nakli oldu, kısa süre içinde görmeye başladı. Daha önce Rusya’da iki kez operasyon geçiren, ancak görme yeteneği kazanamayan Ulan Tayianov, Gözakademi sayesinde hayaline kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Mayıs 2016 Salı, 09:02

Özel Gözakademi Hastanesi, önemli bir başarıya daha imza attı. Modern ve hasta rahatını ön planda tutan mimariye sahip merkezde, alanında uzman ekipler ile hizmet veren Gözakademi’nin ünü Denizli ve Türkiye sınırlarını aştı.

TAM DONANIMLI HASTANE
10 hastaya aynı anda hizmet verebilecek 10 odasıyla, özel filtreli iklimlendirme sistemiyle donatılan 2 ameliyathane ile Excimer lazer operasyon merkezi, 24 saat acil ve ambulans hizmeti bulunan Özel Gözakademi Hastanesi, uzman bir kadroya sahip.

denizli-gozakademi-goz-tedavi-2

Medikal Direktör Prof. Dr. Cem Yıldırım’ın liderlik ettiği ekipte yer alan Uzm. Dr. Halil Aksoy, Opr. Dr. Serdar Marol, Opr. Dr. Sema Çivaş, Opr. Dr. Uğur Yaşar, Opr. Dr. Hasan Koyu, Opr. Dr. Davut Özbay’ın şifa dağıttığı Gözakademi Hastanesi, sayısız operasyona imza attı, Denizlilileri göz sorunlarından kurtardı.

KIRGIZİSTAN’DAN ŞİFA BULMAK İÇİN GELDİ
Denizli’de parmakla gösterilen sağlık kurumlarından biri olan Gözakademi’nin ünü ülke sınırlarını çoktan aştı. Gözakademi’nin şifa verdiği son isimlerden biri de Kırgızistan vatandaşı Ulan Tayianov oldu. Denizli’de yaşayan ablası Çolpan Tayianov’un girişimleriyle 5500 kilometre mesafeden şifa bulmak için Denizli’ye gelen Ulan Tayianov, ilk kez görme duygusunu burada yaşadı.

KORNEA AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’NDEN GELDİ
Ulan Tayianov’un hastanelerine başvurmasının ardından kapsamlı bir çalışma içine girdiklerini belirten Prof. Dr. Cem Yıldırım, hastanın sol gözünün hiç görmediğini, sağ gözünün ise hafif hareket algıladığını ifade etti.

Prof. Dr. Yıldırım, “Hastanın yapılan muayene ve tetkiklerinin ardından kornea nakline karar verdik. Bu çok kritik ve özel bir operasyon. Operasyon öncesinde de ciddi bir çalışma gerektiriyor. Sağlık Bakanlığı onayı ile kornea sağlayan sağlık kurumlarıyla bağlantıya geçtik. Bir süre sonra Amerika Birleşik Devletleri’nden olumlu yanıt geldi. Uygun korneanın bulunduğu bilgisinin alınmasının ardından da operasyon için hazırlıklara başladık” dedi.

OPERASYON 3 SAAT SÜRDÜ
Prof. Dr. Cem Yıldırım ve Opr. Dr. Sema Civaş ile özel ekip tarafından ameliyata alınan Ulan Tayianov’un sol gözüne 3 saat süren operasyonla kornea nakli yapıldı. Operasyonun son derece başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Cem Yıldırım, en az operasyon kadar önemli olan sürecin de başladığını söyledi.

ENFEKSİYON RİSKİ ÇOK ÖNEMLİ
Bu tür operasyonlarda, ameliyat başarısı kadar, ameliyat sonrası bakım sürecinin de çok önemli olduğunu anlatan Prof. Dr. Yıldırım, enfeksiyon riskinin ortadan kaldırılması için bu tür operasyonların tam donanımlı hastanede yapılması gerektiğini anlattı.

İLK KEZ GÖRMEYE BAŞLADI
Sol gözüne kornea nakli yapılmasının ardından gözleri açılan Ulan Tayianov’un heyecanının görülmeye değer olduğunu belirten Prof. Dr. Yıldırım, “Ulan’ın gözlerini açtığımızda ilk kez görme hissini yaşadı. Bu onun için olduğu kadar bizim için de çok özel bir andı. İlk aşamada bile görme oranı yüzde 10’lar seviyesindeydi. Bu oran tedavi ile birlikte giderek yükselecek. Ulan Tayianov artık görebiliyor” dedi.

denizli-gozakademi-goz-tedavi-1

TABURCU EDİLDİ, KONTROL ALTINDA TUTULUYOR
Ulan Tayianov’un bir süre hastanede tutulduktan sonra taburcu olduğunu belirten Prof. Dr. Cem Yıldırım, kontrollerin bir süre daha devam edeceğini söyledi. Denizli’de ablasının yanında kalan, normal yaşamına başlayan ve yardımsız dışarı çıkabilen Ulan Tayianov’un kontrollerini yapan Prof. Dr. Yıldırım, operasyonun ardından sürecin sorunsuz bir şekilde işlediğini kaydetti.

RUSYA’DA İKİ KEZ OPERASYON GEÇİRDİ
42 yaşında olan Ulan Tayianov’un 14 yaşındayken 1988 yılında ilk kez Rusya’da kornea nakli olduğu, 2001 yılında da yeniden aynı naklin gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Yıldırım, her iki operasyonun da başarısızlıkla sonuçlandığını öğrendiklerini kaydetti.

İLETİŞİM:
ADRES: Merkezefendi Mah. 29 Ekim Bulvarı 438 Sok. No:15 Merkezefendi/DENİZLİ
4449193
www.gozakademi.com.tr
info@gozakademi.com.tr

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı