REKLAMI GEÇ

Mevsim değişikliğinde cilde dikkat

Mevsim değişikliğinde cilde dikkat

Özel Denizli Tekden Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Uzmanı Dr. Ali Yaşar, mevsim değişikliklerinin cildi önemli derecede etkilediğini belirterek, uyarılarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2016 Cumartesi, 15:46

Yaz boyunca güneş ışınlarının olumsuz etkileri yüzünden hasar gören cildimizi yenilemek ve kış mevsimine hazırlamak için sonbahar iyi bir fırsat. Yaz sonrası görülen sağlık sorunlarının başında cilt problemlerinin geldiğini söyleyen Uz. Dr.Ali Yaşar, “Güneş ışınları yüzünden oluşan cilt kırışıklığı-kuruluğu, güneş lekeleri, çillenme, cilt yapısında kalınlaşma, sivilcelenme, cilt sarkması ve kılcal damarların belirginleşmesi gibi rahatsızlıklar birçok kişinin ortak problemidir. Ancak cilt hasarı doğru analiz edildiğinde bu tarz sorunlardan kurtulmak mümkündür” dedi.

tekden-cilt-bakimi-uyarisi-1

MEVSİM GEÇİŞLERİNDE CİLT DAHA SAVUNMASIZ
Deniz, klorlu havuz suyu ve güneş ışınlarının oluşturduğu izlere, mevsim geçişlerinde yaşanan ani sıcak-soğuk hava değişimleri de eklenince cildin daha da savunmasız kaldığını anlatan Yaşar, “Bu durum da cilt esnekliğini sağlayan kolajen yapının bozulmasına, protein kayıplarına, hücre yenileme kapasitesinde düşüşe ve hücrelerin genetik yapısında bozulmalara yol açabilir. Ayrıca deri görünümündeki belirgin değişimler, ileriki safhalarda cilt kanseri oluşumuna da zemin hazırlayabilir. Bu nedenle kış aylarına girmeden önce yeni oluşabilecek cilt hasarlarına karşı cildi sonbahar döneminde güçlendirmek gerekir. Özellikle hassas ve problemli bir cilt yapısına sahip olan kişilerin ve çocukların bu süreçte daha dikkatli olmaları şarttır” diye konuştu.

KOZMETİK ÜRÜNLER CİLT YAPISINA VE MEVSİM ŞARTLARINA UYGUN OLMALI
Profesyonel cilt bakımı dışında evde de mutlaka günlük temizlik ve nemlendirilme yapılması gerektiğine vurgu yapan Dr. Yaşar, bu sayede cildin mevsim değişikliğine uyum sağladığını söyledi.

Dr. Yaşar, “Unutulmamalıdır ki kış aylarında kullanılan cilt temizleyiciler, kremler ve tonikler yazın kullanılan ürünlerle aynı olmamalıdır. Kozmetik ürünleri seçerken cilt yapısına ve mevsim şartlarına uygun olmasına dikkat edilmeli ve ürünlerin mutlaka dermatolojik testlerden geçmiş olmasına özen gösterilmelidir. Bebek ve çocuklarda kullanılan nemlendirici ve losyonların seçiminde de çok dikkat olunmalıdır. Bu ürünler asla katkı maddesi içermemeli, kokusuz ve parfümsüz olmalıdır. Daha çok fiziksel içerikli ürünler tercih edilmelidir” dedi.

HER GÜN 2 LİTRE SU İÇİN
Cildin elastikiyetini ve nem dengesini sağlayan temel faktörün su olduğuna dikkat çeken Dr. Yaşar, “Suyun derideki oranı yüzde 10’un üzerinde olmalıdır. Ciltteki suyun azalması; egzama, pullanma, bazı deri hastalıkları ve enfeksiyonlara da zemin hazırlar. Bu sebeple günlük sıvı ihtiyacının mutlaka karşılanması gerekir. Asitli içecekler, alkol, çay-kahve ve sigara kullanımı sınırlandırılmalı, her gün yaklaşık 2 litre su içilmelidir. Su tüketiminin haricinde bitkisel çaylar, doğal meyve suları ve süt de tüketilebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı