REKLAMI GEÇ

Parmak bebekler Miraç ve Meriç hayata tutundu

Parmak bebekler Miraç ve Meriç hayata tutundu

Muğla’nın Milas ilçesinde 27 haftalık olarak dünyaya gelen parmak bebekler Miraç ve Meriç, 2,5 ay süren tedavileri sonucunda yaşam mücadelesini kazandı. Hayata tutunan bebekler, Özel Tekden Hastanesi’nden sağlıklı birşekilde taburcu edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2015 Salı, 14:54

Yasemin Çalık, Milas’ta bir hastanede yaptığı doğumla biri 1 kilogram, diğeri 1 kilo 100 gram ağırlığında ikiz bebek dünyaya getirdi. Ancak 27 haftalık doğan bebekler, solunum yetmezliği ve prematüre nedeniyle ambulans helikopterle Denizli’deki Özel Tekden Hastanesi’ne getirildi.

Miraç ve Meriç ismi verilen bebekler, Özel Tekden Hastanesi’ndeki yenidoğan bölümünde tedaviye alındı. Yenidoğan hekimleri ve sağlık personelinin yoğun çabalarıyla hayata tututan bebekler, sağlıklarına kavuştu.

Anne Yasemin Çalık, 2,5 aylık sürecin ardından taburcu edilmelerinin sevincini yaşarken, “Beic-1beklerim 27 haftalık prematüre olarak dünyaya geldi. İki ay küvözde kaldılar. Bizim için çok zor ve üzücü günlerdi. O günleri hatırlamak bile istemiyoruz. Şu an ise sağlıklı bir şekilde onları kucağıma aldığım için çok mutluyum.İkizlerimle yenidoğan yoğun bakım ünitesinde özenle ilgilenen başta doktorlar olmak üzere, hemşirelerine ve yardımcı personeline sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Onlar 2,5 ay boyunca hem bizlere destek oldu hem de bebeklerimizin hayata tutunmasını sağladılar” dedi.

Özel Tekden Hastanesi Eğitim Direktörü Doç. Dr. Osman Öztekin ise, ikizlerin zorlu süreçlerden geçtiğini, tecrübeli ve eğitimli yenidoğan sorumlu hekimleri ile sağlık personeli nin özverili çabalarıyla sağlıklarına kavuştuklarını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı