REKLAMI GEÇ

Tamamlayıcı tıpta etkili yöntem: Hacamat

Tamamlayıcı tıpta etkili yöntem: Hacamat

Özel Fizyorad Tıp Merkezi uzmanlarından Doç. Dr. Ahmet Boyacı, hacamat tedavisi ve etkilerini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Haziran 2019 Perşembe, 10:53

Hacamat tedavisinin Özel Fizyorad Tıp Merkezi’nde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış GETAT (Geleneksel ve tamamlayıcı tıp) ünitesinde uzman doktorlar gözetiminde, hijyenik koşullarda uygulandığını belirten Doç. Dr. Ahmet Boyacı, hacamatın bakanlık tarafından da onaylanmış tamamlayıcı tıp yöntemlerinden biri olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Ahmet Boyacı, “Hacamat, deri altında birikmiş, bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yollarından biri olan hacamat tedavisi ağrısız, acısız ve iş gücü kaybına yol açmayan bir tedavi metodudur” dedi.

“Hacamat” kelimesinin Arapça “emmek, normal formuna getirmek” anlamını taşıdığını anlatan Doç. Dr. Boyacı, “Hacamat uygun zaman dilimlerinde belli aralıklarla usulüne uygun olarak yapılırsa, vücudun dışarıya atamadığı ağır metaller, toksinler, serbest radikaller, kullanılan ilaçların ve hormonlu gıdaların vücutta bıraktığı kalıntılar emilerek vücuttan atılımı sağlanmış olur” diye konuştu.

Hacamat tedavisi yaygın olarak sırt bölgesinden yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Boyacı, “Ayrıca vücutta bulunan akupunktur noktaları hacamat tedavisinin yapılabileceği noktalardır. Hacamat tüm dünyada uygulanan bir tedavi metodudur. Hacamat, günümüzde cam kupalar veya vakum setleri yardımıyla yapılmaktadır. Çizme işlemi cilt tabakaları göz önünde bulundurularak hiç iz bırakmayan çok yüzeysel ince çizikler halinde bisturi ile uygulanır. Kullanılan tüm malzemenin, tek kullanımlık olmasına da çok dikkat edilmelidir” dedi.

HACAMATIN GENEL FAYDALARI
Hacamatın genel faydaları hakkında bilgiler de veren Doç. Dr. Ahmet Boyacı, “Hacamat bağışıklık sistemine bağlı tüm kronik hastalıklara karşı tedavi edici özelliğe sahip olduğu gibi hastalıklardan korunmak adına da yapılır. Hastalık yapıcı etkenleri ve yaşlanmış hücreleri vücuttan uzaklaştırdığı için detoks etkisi vardır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırarak hastalıklardan korur” dedi.

KANDA BİRİKMİŞ AĞIR METAL VE TOKSİNLERİN ATILMASINI SAĞLAR
Hacamatın kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağladığını belirten Boyacı, “Kan üretimi ile görevli organları uyarır, kan dolaşımını ve metabolizmayı düzenler. Kanı inceltir, akışkan hale getirir. Tüm vücudun temizlenmesini, yenilenmesini sağlayıp enerji verir” dedi.

AĞRILARIN GİDERİLMESİ VE ÖDEM ÇÖZÜLMESİNDE ETKİLİDİR
Doç. Dr. Ahmet Boyacı, ağrıların giderilmesi ve ödem çözülmesinde etkili bir yöntem olan hacamatın, migren, bel-boyun fıtıkları, eklem ağrıları, karaciğer sorunları, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıklar, unutkanlık, göz problemleri, kronik yorgunluk, tansiyon gibi tüm kronik hastalıkların tedavisinde başarıyla uygulandığını kaydetti.

HACAMAT KİMLERE YAPILMAZ?
Hacamatın kimlere yapılamayacağını da hatırlatan Boyağcı, “Kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, regl (adet) döneminde olanlara, organ nakli olanlara, düşük tansiyon hastalığı olanlara, pıhtılaşma zamanı düşük kimselere, kemoterapi görenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına, hamile kadınlara hacamat yapılmaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı