REKLAMI GEÇ

Tekden geleneksel basın buluşmasını gerçekleştirdi

Tekden geleneksel basın buluşmasını gerçekleştirdi

Özel Denizli Tekden Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. 7. gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen buluşmaya basın mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2019 Çarşamba, 15:19

Saki Restoran’da düzenlenen kahvaltıya Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat, Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Basın şehitleri İlyas Haytan ve Alperen Ulusoy’ın da unutulmadığı kahvaltının ardından basın mensuplarına seslenen Cemiyet Başkanı Osman Nuri Boyacı, 7. kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Tekden yönetimine teşekkür etti.

Basın çalışanları için 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak 1961’den sonra günün bayram olarak kutlanmaya başladığını belirten Boyacı, 1971 yılından sonra da güne çevrildiğini söyledi.

212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin beraberinde bazı zorlukları da getirdiğini anlatan Boyacı, “9 gazete patronu protesto için gazete çıkarmadı. 3 gün boyunca basın çalışanları gazeteleri kendileri yayınladı” dedi.

10 Ocak’ı bayram olarak kutlayamadıklarını anlatan Boyacı, “1961’de elde edilen haklar zaman içinde geri alındı. 12 Eylül askeri darbesinin vurduğu önemli sektörlerden biri de basın oldu. Gazetecilerin örgütlenme hakları ellerinden alındı, kazanımlar bir bir gitti” dedi.

İşsiz gazetecilere ve sektörün son durumuna da dikkat çeken Boyacı, “Özellikle bir süre öce yaşanan kur dalgalanması yazılı basını ve televizyonları vurdu. Yazılı basın kağıt ve baskı ücretlerini, televizyonlar da uydu kiralarını ödemekte zorlanmaya başladı” diye konuştu.

Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Yusuf Polat da basın mensuplarının günlerini kutladı, davete katıldıkları için teşekkür etti.

Polat, “7 yıldır buluşmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yoğun katılımınız bizleri memnun etti. Denizli’deki basının bu birlikteliği eminim bir çok ilde yok, sizleri kutluyorum” dedi.

Hastanenin çalışmalarına ilişkin bilgiler de veren Polat, “Denizli’de özel hastaneler ciddi çalışmalara imza atıyor ve kamunun üzerindeki yükü azaltıyor. Kaliteli sağlık hizmetini sunmalarının yanı sıra, kamuda da kaliteli hizmetin önünü açıyor. Denizli’deki hastaların yüzde 25’i özel hastanelerden hizmet alıyor. Bu çok önemli bir oran” dedi.

Hastane olarak yenidoğan konusunda öncü olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini dile getiren Polat, 2019 içinde çok önemli birimleri de devreye alacaklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı