REKLAMI GEÇ

Tekden, Metabolik Cerrahi Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı

Tekden, Metabolik Cerrahi Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı

Özel Denizli Tekden Hastanesi, Denizli’de ilk kez düzenlenen Metabolik Cerrahi Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Tip 2 diyabetin tedavisinde metabolik cerrahinin bilinirliğinin artırılmasının amaçlandığı sempozyumda canlı ameliyat eşliğinde ortak çalışma platformu oluşturularak hastalığın en uygun tedavi yöntemleri hakkında konuşuldu. Sempozyuma Denizli, ilçeleri ve bölgedeki görevli hekimler ve hastalar yoğun ilgi gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2016 Pazar, 10:34

Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Alper Çelik ve Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Namık Özkan’ın katılımıyla düzenlenen Metabolik Cerrahi Sempozyumu’na, Özel Tekden Hastanesi ev sahipliği yaptı. Sempozyuma Özel Tekden Hastanesi Medikal Direktörü Prof.Dr. Bayram Çırak, Başhekim Uz. Dr. Yusuf Polat, Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, Genel Cerrahi Uzmanları Doç. Dr. Namık Özkan, Op. Dr. Mehmet Tekin, Endokrinoloji uzmanı Dr. İbrahim Özdeş’in yanı sıra Denizli’deki kamu ve özel hastanelerden de hekimler katıldı.

denizli-tekden-ameliyat-esliginde-sempozyum-ic-1

Metabolik Cerrahi Sempozyumu kapsamında metabolik sendrom yani tip 2 diyabet, obezite, hiperlipidemi ve hipertansiyon tanılı hastanın operasyonu Doç. Dr. Alper Çelik ve Doç.Dr. Namık Özkan’ın katılımı ile gerçekleştirildi ve katılımcılar tarafından canlı izlendi. Metabolik Cerrahi Vakfı bünyesinde yer alan Metabolik Cerrahi Okulu ve Metabolik Cerrahi Çalışma Grubu ile Doç.Dr.Namık Özkan’ın birlikte yürüttüğü çalışmanın sonucunda oluşan ve Denizli için ilk olan sempozyumda kontrolsüz tip 2 diyabetin tedavisinde metabolik cerrahinin bilinirliliğinin artırılması ve hekimlerin bir araya gelmesi ile ortak çalışma platformu oluşturularak hastalığın en uygun tedavi yönteminin sunulması sağlandı.

denizli-tekden-ameliyat-esliginde-sempozyum-ic

OBEZİTE CERRAHİSİ İLE METABOLİK CERRAHİ ARASINDAKİ FARKLAR
Kilo fazlalılığı, kan şekeri yüksekliği, kan yağları yüksekliği ve tansiyon ile seyreden bir hastalık grubu olan metabolik sendrom rahatsızlığının günümüzde giderek arttığını ifade eden Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Namık Özkan, sempozyumda obezite cerrahisi ile metabolik cerrahi arasındaki farklılıkların vurgulandığını ifade etti.

Özkan, “Obezite cerrahisinin temel mantığı kısıtlama ya da emilim bozukluğu üzerinedir. Yani mide hacmi küçültülerek gıda alımı kısıtlanmaya çalışılır ya da ince bağırsakların büyük bir kısmı gıda girişine kapatılarak yani bypass edilerek emilim bozukluğu yapmaz midenin küçük bir bölümü çıkartılır, bu da hormonal etki sağlanması içindir. Ameliyat sonrası dönemde vitamin, mineral kaybı görülmediğinden, takviyesi gerekmez” dedi.

denizli-tekden-ameliyat-esliginde-sempozyum-ic-2

BAŞARI ORANI YÜKSEK
Metabolik cerrahiyi kısaca şeker hastalığının ameliyat ile tedavi edilmesi olarak tanımlayan Doç.Dr. Namık Özkan, bunun yanında etkili ve kalıcı kilo kontrolü sağladığını, kilo problemi olmayan şeker hastalarına da uygulanabildiğini ve başarı oranının yüzde 90’ın üzerinde olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Namık Özkan, şimdiye kadar tüm dünyada çok sayıda hastaya başarıyla metabolik cerrahi uygulandığının altını çizerek, kan şekeri kontrolü standart tedavilerle sağlanamayan tip 2 diyabet hastalarının, insülin direnci gelişmiş obezite hastalarının ve kilo problemi olmayan fakat kontrolsüz tip 2 diyabet hastalarının metabolik cerrahiye aday olabileceklerini kaydetti.

Doç. Dr. Özkan, tip 2 diyabetin tedavisinde metabolik cerrahinin bilinirliliğinin her geçen gün arttığını ve bu ameliyatın artık Denizli’de de yapılmaya başlandığını belirtti.

Denizli Tekden Hastanesi’nin böyle bir kongreye öncülük etmesinin gurur verici olduğunu söyleyen Özkan, yenilikçi ve araştırmacı kimliklerinin eseri olan bu sempozyumun, ilerleyen dönemlerde farklı hastalıkların cerrahisini kapsayacağını vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı