REKLAMI GEÇ

GÜZELLİĞE MUCİZE DOKUNUŞLAR

GÜZELLİĞE MUCİZE DOKUNUŞLAR

Kilo alma, doğum ve genetik özellikler nedeniyle büyüyen memeler, estetik görünümünü yitirdiği gibi, birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. Bir operasyonla memeleri estetik bir görünüme kavuşturmak ve yol açtığı bel ve boyun ağrısı gibi rahatsızlıkları ortadan kaldırmak mümkün. Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Saka, bu operasyonlar hakkında merak ettiğiniz ayrıntıların yanıtlarını verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2015 Salı, 12:02

Dişilik sembolü olarak günümüz estetiğinde öne çıkan memeler, kilo alıp verme, gebeliğe ve genetik özelliklere bağlı olarak zamanla büyüyüp estetik olmayan bir görünüme yol açabiliyor. Memelerin büyümesi estetik olmayan görüntünün yanı sıra bel, boyun ağrısı, meme kıvrımlarında kızarıklık, kaşıntı gibi birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor.

Meme küçültme ameliyatı ile bu şikayetlerden kurtulmak mümkün. Ayrıca sarkıklık giderilerek memelere dik ve diri bir görünüm verilebiliyor.

ic-op.dr.-onur-saka

Özel Denizli Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Saka, meme küçültme operasyonları hakkında merak edilenleri anlattı.

DENİZLİHABER: Meme küçültme operasyonları kimlere yapılabilir?

OP.DR. ONUR SAKA: 18 yaşını geçmiş memesi büyük tüm bayanlarda ameliyat planlanabilir.

DENİZLİHABER: Ameliyatın izi var mıdır?

OP.DR. ONUR SAKA: Ameliyatın “ters T”, “lolipop” veya “J” gibi şekillerde izi mevcut olup ilk 2-3 ay daha belirgindir. Sonrasında giderek silikleşip 1 sene sonunda daha az fark edilir bir iz haline gelir.

DENİZLİHABER: Ameliyat emzirmeyi engeller mi?

OP.DR. ONUR SAKA: Yapılan bilimsel çalışmalar değişen oranlarda (% 5-15) emzirmenin engellenebileceğini göstermektedir. Emzirmeyi engellemese de gebelik ve emzirme, memede tekrar büyüme ve sarkmaya sebep olabilir.

DENİZLİHABER: Ameliyat ne kadar sürer ve kaç gün hastanede kalınır?

OP.DR. ONUR SAKA: 2,5 – 3 saat kadar sürer, genel anestezi altında ameliyathanede yapılır. 1 gecelik yatış yeterlidir.

DENİZLİHABER: Ameliyat sonrasında hasta işine ne kadar sürede dönebilir?

OP.DR. ONUR SAKA: 4-5 günlük ev istirahati ve ameliyat kontrolü sonrası ağır olmayan işlere hemen başlanılabilir.

DENİZLİHABER: Ameliyat kimler tarafından yapılır?

OP.DR. ONUR SAKA: Meme küçültme ameliyatı Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanları tarafından yapılmakta olup doktorunuzdan mutlaka size örnek fotoğraflar göstermesini ve olası komplikasyonlar ile ilgili bilgilendirmesini isteyiniz.

Tekden Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı ile 444 555 6 – 0 258 241 33 30 numaralı telefonlar ile www.tekdenhastaneleri.com internet adresi üzerinden ve denizlitekden@tekden.com.tr mail adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı