REKLAMI GEÇ

Tekden uzmanı kadınlarla buluştu

Tekden uzmanı kadınlarla buluştu

Özel Denizli Tekden Hastanesi Göğüs Hastalıkları uzmanı Dr. Pınar Tunç Oken, Sağlık Haftası kapsamında Vıp Cafe’nin organizasyonu kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Bilsen Özen ve üyeler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2016 Çarşamba, 09:23

Etkinlikte kadınlar ile bir araya gelen Uz. Dr. Pınar Tunç Oken, astım hastalığı ile ilgili soruları yanıtladı ve astım hastalığının kadınlarda daha sık görüldüğünü söyledi.

denizli-tekden-kadinlar-bulusmasi-2

Dr.Oken, Astım hastalarının, krizleri tetikleyen nedenleri çok iyi bilmeleri gerektiğini belirterek, “Soğuk algınlığı, virüs enfeksiyonları, evdeki tozlar ve akarlar, polenler, kediler, köpekler ve diğer kürklü ya da tüylü hayvanlar, kirli hava, ani ısı değişmeleri, egzoz ve sigara dumanı, boyalar, bazı kimyasallar ve hatta parfümlerin kokusu, egzersiz, heyecanlanma, bağırma, gülme tetikleyici olabilir. Hastaların kendi bünyelerini bilerek tetikleyicilerden uzak durması krizleri önleyecektir” diye konuştu.

NASIL BESLENDİĞİNİZ DE ÇOK ÖNEMLİ
Uz.Dr.Pınar Tunç Oken astım hastalığında beslenme alışkanlıklarının da önemli olduğunu söyleyerek, “Aşırı tuz ve alkol tüketmemeye de dikkat edin. Gastrik astım, mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşuyor. Buna reflü deniyor. Mide fıtığı olanlarda yaygın bir hastalık. Hafif yiyin ve 3 saatten önce sırtüstü yatmayın. Astımla mücadelede besinler önemli rol oynuyor. A, C, E vitamini içeren besinler vücudun direncini artırıyor” diye konuştu.

denizli-tekden-kadinlar-bulusmasi-1

VIP CAFE’DEN ANLAMLI DAVET
Etkinliğe ev sahipliği yapan VIP Kafe & Restoran’ın işletme sahibi Aslı Koç ise, bayan işletmeci olarak kadınlara yönelik yapılan çoğu etkinlikte yer aldıklarını belirterek, “Tekden Hastanesi’nin kadınlara yönelik gerçekleştirdiği sağlık toplantılarını takip ediyorum. 7-14 Nisan Sağlık Haftası dolayısıyla da 5 yıldır Denizlililerin hizmetinde olan kafemizde hem Tekden Hastanesi hekimi Pınar Hanım’ı hem de Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi üyelerini ağırlamak istedik. Kadınlarımız kendi sağlıkları konusunda bilinçlendiği takdirde geleceğimiz konusunda umudumuz da olmalı. O yüzden bugün böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten dolayı onur duyuyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı